IKAALINEN 14.3.2022 17:00

”Sähköautoissa on tulevaisuus, ainakin näillä polttoainehinnoilla” – Ikaalisissa laitettiin osaamista kuntoon paikallisella koulutuksella

Nina Ylinen


Sähkö- ja hybridiautojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Seudullakin muutos on nähty, vaikka sähköautojen määrä ei vielä päätä huimaakaan: Hämeenkyrössä oli vuoden 2021 lopussa rekisteröity 18 täyssähköautoa ja 13 erilaista ladattavaa hybridiä. Ikaalisissa sähköautoja oli 8 ja hybridejä 6. Kasvua on edelliseen vuoteen selvästi, sillä vuonna 2020 Hämeenkyrössä oli 7 sähköautoa ja Ikaalisissa vain yksi.
– Sähkössä on tulevaisuus, tiivistää Autohuolto Tapiaisen Tarmo Tapiainen.
Hänen korjaamonsa oli yksi sähkö- ja hybridiautojen koulutuspakettiin osallistuneista pienyrityksistä. Syksyllä alkaneessa Leader-hankkeessa laitetaan autokorjaamoalan ja rakennusalan pienyritysten lakisääteisiä kortteja kuntoon.
Hanketta hallinnoivan Kehittämisyhtiö Ikaalisten Kylpyläkaupungin hallinto- ja myyntisihteeri Milla Pietilä kertoo vastaanoton olleen innostunutta.
Hanke sai alkunsa viime keväänä yrittäjien omasta toivomuksesta.
– Pienten yritysten on vaikea lähteä kouluttautumaan kauas, joten kun koulutus saatiin järjestettyä pääosin Ikaalisiin, osallistujat lähtivät mukaan isoin voimin.

Sähköautoissa on tulevaisuus

Yksi tärkeimmistä kokonaisuuksista oli juuri sähköauto-osaaminen. Hybridi- ja sähköautoihin ei saisi korjaamoilla koskea ilman todistusta osaamisesta. Nyt kortit on saatu kuntoon Autohuolto Tapiaisen lisäksi myös Autokorjaamo Salmela ja Autohuolto J. Joensuulla.

– Sähköautojen määrä on vielä aika vähäinen, mutta hybridejä tulee huoltoon jatkuvasti, Tapiainen arvioi.
– Tuolla parhaillaankin on työn alla yksi.
Hän uskoo autojen sähköistyvän tulevaisuudessa entistä enemmän.
– Näillä polttoainehinnoilla se tapahtuu aivan varmasti.
Sähkö- ja hybridiautoasennuskoulutuksen lisäksi yritysten henkilökunta osallistuu keväällä ensiapu- ja työhyvinvointikoulutukseen. Autoalan yritysten lisäksi hankkeessa on päivitetty myös rakennusalan yritysten osaamista.
Tarmo Tapiaisen mukaan paikallisessa koulutuksessa on ollut myös yllättävä hyvä puoli: yhteishenki.
– Oli hienoa, että saman kadun varrelta useampi korjaamo lähti mukaan. Pääsee tekemään yhteistyötä ja kasvattamaan yhteisöllisyyttä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 14.3.2024 07:00 Tilaajille

Perinteinen autokorjaamo sai uuden yrittäjän – ”En olisi viisi vuotta sitten voinut kuvitellakaan, että ryhtyisin yrittäjäksi”

MIELIPIDE 28.11.2022 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Sähköautoilun käyttökustannukset ovat nousseet paljon – kannattaako sähköautoa ostaa lainkaan?

IKAALINEN 11.8.2022 09:00 Tilaajille

”Me etsitään mulle seuraajaa Ikaalisten kaupungin kehittämisyhtiöön” – Ensimmäinen hakemus elinvoimakoordinaattoriksi kilahti järjestelmään parisen tuntia hakuajan alkamisen jälkeen

IKAALINEN 3.7.2022 09:00 Tilaajille

”Vikojen etsiminen on kehityksen pahin jarru”

OIVASEUTU 16.6.2022 15:00 Tilaajille

Leppäkoski laajentaa sähköautojen latausliiketoimintaansa – ”Tavoitteenamme on kasvaa merkittäväksi toimijaksi Suomessa”