Mielipiteet 29.7.2021 14:00

Onko seurakunta kiinni kesällä?

Toimitukseen soitti hämeenkyröläinen lukijamme, jonka lähiomainen menehtyi hiljattain. Useista yrityksistään huolimatta hän ei ole saanut yhteyttä Hämeenkyrön seurakunnan pappeihin, jotta voisi sopia hautausjärjestelyistä ja hautauksen ajankohdasta.
– Kirkkoherranvirasto palvelee vain puhelimitse ja sähköpostitse maanantaisin ja torstaisin, ja puheluuni vastannut sijainen kertoi, ettei voi asiassa auttaa, lukijamme kertoo.
Vainajan lähiomainen sai hautaustoimistosta päivystävän papin puhelinnumeron, mutta siihenkään numeroon soittaessa ei vastausta kuulunut.
– Tilanne tuntuu aivan kohtuuttomalta, kun hoidettavia asioita olisi vaikka kuinka paljon. Jos hautajaisten ajankohtaa ja muita järjestelyjä ei pääse sopimaan, niin mikään muukaan asia ei etene, soittaja toteaa.

Vastaus: Seurakunta on avoinna

Pahoittelemme Hämeenkyrön seurakuntaan soittaneen henkilön kokemaa mielipahaa ja hankaluutta asioiden hoitamisessa. Läheisen menehtyessä seurakunta on paikka, jossa toivomme voivamme olla omaisille tukena, lohtuna ja konkreettisena apuna.
Heinäkuussa haastetta tuovat seurakunnan työntekijöiden loma- ja leirikausi. Pyrimme kuitenkin hoitamaan myös kesäaikana toimituksiin liittyvät asiat mahdollisimman ripeästi ja hyvin. Soittaneen henkilön kohdalla tässä on epäonnistuttu. Tämä on meille tärkeä tieto tulevia lomakausia suunnitellessamme. Kiitos palautteesta, voimia ja siunausta alkavaan syksyyn.


Hämeenkyrön seurakunnan puolesta,
Anu Mätäsniemi
vs. kirkkoherra

Karolina Puuska
talouspäällikkö


Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

Mielipiteet 17.9.2021 12:35 Tilaajille

Järkeä päätöksentekoon

Mielipiteet 16.9.2021 09:32 Tilaajille

Ikäihmisten liikunta

Pääkirjoitus 16.9.2021 06:00 Tilaajille

Luottamus pitää ansaita – mediassakin

Kolumni 15.9.2021 11:04 Tilaajille

Geopuisto syventää käsitystämme luonnosta

Pääkirjoitus 9.9.2021 06:00 Tilaajille

Kehittämisen aika on nyt