Mielipiteet 5.6.2021 15:00

Napakat

Näin vaalien alla näyttää jollakulla ehdokkaalla olevan tapana olla jutustelemassa milloin missäkin turuilla ja toreilla, parkkipaikalla potentiaalisten äänestäjien kanssa ja tehdä itseään tykö. Eipä siinä sinänsä mitään, mutta voisihan sitä tervehtiä myös tuntemaansa ulkopaikkakuntalaista – vaikkei tämä olekaan äänestäjä.

Missä hyvät käytöstavat?


Toivottavasti edesmenneitten omaiset ovat tietoisia siitä, että vainajan virkatodistukse tai/sukuselvityksen saaminen Tampereen aluerekisterikeskuksesta kestää jopa kuusi viikkoa. Asioiden hoito ei etene ilman virkatodistusta. Monelle tämä on tullut yllätyksenä.

Digiloikkaako?


Ennen vaaleja olisi hyvä tietää, kuka tai mikä/mitkä puolueet ovat ehdottaneet ja kannattaneet Toivolansaaren rakentamista. Hienoa, että kylpylä avataan. Toivomuksena, että sinne tulisi vesijumppaa. Päivällä eläkeläisille, illemmalla työssäkäyville. Mielellään joka päivä. Vesijumppa on todella hyvä kuntoutumismuoto kaikenikäisille.

Utelias


Kiitos Palinperänlahden rannalla asuville ja mökkeileville. Enpä ole vuosikausiin saanut nauttia lauantai-illan ja sunnuntaipäivän hiljaisuudesta. Näin tapahtui 29. ja 30. toukokuuta 2021. En ollut korviani uskoa. Maaseudullahan on kautta aikojen vallinnut tapa, että kello 18 lauantaina alkaa pyhärauha, joka kestää sunnuntaina iltapäivään. Sinä aikana ei ole kovin fiksua päristellä moottorisahoilla, ruohonleikkureilla eikä muilla härpäkkeillä. Jäähän viikosta vielä reilut viisi arkipäivää näihin töihin. Kunnioitetaan jatkossakin viikonvaihteen hiljaisuutta, niin kaikilla on sopuisa ja hyvä mieli. Hyvää kesää kaikille!

41 vuotta Palinperänlahdella mökkeillyt


Hyvä nimimerkki ”Maksan aina saamani”: Vaikka jollakin on kallis merkki auto tai turkki vaikkapa päällä ei se tarkoita, että henkilö olisi varakas. Kaikki ei ole aina sitä miltä ensin voisi kuvitella sen olevan. Henkilö voi olla joutunut taloudellisiin vaikeuksiin näiden oston jälkeen, hänellä voi olla velkaa tai turkki saatu lahjaksi eikä sen tarvitse olla aito. Toisen ihmisen elämästä ei todella tiedä. Ei kannata kadehtia toista ihmistä.

Vähän suvaitsevaisuutta


Miettiessäsi, ketä äänestäisit näissä vaaleissa, kannattaa ottaa selvää joistakin asioista.
Tiedätkö, miten viime vaaleissa äänesi saanut ja sinun edustajanasi valtuustoon ja/tai johonkin lautakuntaan valittu henkilö hoiti mandaattinsa? Kävikö hän kokouksissa ja jos oli estynyt, oliko edes hänen varamiehensä kokouksessa?
Jos paikallinen lehdistö ei ole raportoinut valtuutettujen kokouskäyttäytymisestä, kysy edustajaltasi suoraan. Olisiko kuitenkin parempi valita vaikka aivan uusi tulokas valtuustoon? Tai antaa ääni henkilölle, jonka varmasti tietää jatkavan luottamustehtävänsä tunnollista hoitamista?

Vaalipuheet ovat vaalipuheita


Olimme äidin kanssa ostoksilla Kompissa. Äiti odotti minua käytävän varrella olevalla penkillä istuen. Joku mies oli tullut sanomaan jotain äidille muttei äiti kuullut mitä. Läheisessä ruokapaikassa työskennellyt tyttö tuli hätiin kysyen mikä hätänä, tunteeko äiti tämän henkilön – ei tuntenut. Sydämellinen kiitos tälle työntekijälle, joka tuli äitini avuksi. Kaikenlaiset kulkijat häiritsevät vanhempaa ihmistä.

Sydämellinen kiitos

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 24.4.2024 14:00 Tilaajille

Kesäteatterit haluavat jälleen hykerryttää katsojia niin hauskoilla hahmoilla kuin tarinoiden käänteillä

JÄMIJÄRVI 19.4.2024 17:00 Tilaajille

Jämijärvellä mietitään, striimataanko edelleen kaikki valtuuston kokoukset

IKAALINEN 19.4.2024 09:00 Tilaajille

Julia Vähä-Peltomäki ryhtyi osa-aikaiseksi yrittäjäksi: Macaron-leivosten teko on oma erikoistaitonsa

JÄMIJÄRVI 18.4.2024 15:00 Tilaajille

Jämijärven tilinpäätös viipyy yhteistyökumppanin ongelmien vuoksi

JÄMIJÄRVI 16.4.2024 13:40 Tilaajille

”Pitää luoda ympäristö, jossa kukaan ei jää yksin” – Nuorten tilanne huoletti Jämijärven valtuustoa