HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 11.6.2021 06:00

Näin kuntia kehitettäisiin, jos vaalikonevastaajat päättäisivät – kouluissa enemmän lähiruokaa, stoppi syrjäytymiselle

Anne Salminen

Miltä näyttäisivät kunnat tulevaisuudessa, jos niitä kehitettäisiin UutisOivan vaalikoneeseen vastanneiden toiveiden mukaisesti?
Yhden vastauksen siihen antaa vaalikoneiden analysointi. Tässä jutussa kerromme Hämeenkyrön, Ikaalisten ja Jämijärven vaalikonevastausten perusteella, että mistä vastaajat olivat eniten yhdenmielisiä.
Valitsimme kustakin kunnasta viisi väittämää, josta vastaajat olivat vahvimmin yhtä mieltä. Analyysissä on mukana sekä ehdokkaiden että ehdokasta etsivien vastaukset.

Hämeenkyrössä mökistä saisi helposti vakiasunnon

Tulevaisuuden Hämeenkyrössä loma-asuntojen muuttaminen vakituiseksi asunnoksi olisi nykyistä helpompaa. Sitä toivoi vaalikonevastaajista 85 prosenttia.
Vastaajat toivovat myös, että kunta panostaisi aiempaa vahvemmin ikäihmisten kotona asumista tukeviin palveluihin. Tätä toivoi vastaajista 81 prosenttia.
Hämeenkyrössä panostettaisiin tulevaisuudessa entistä enemmän myös kylien kehittämiseen, lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen sekä liikuntapaikkojen kehittämiseen. Näitä asioita kunnan toivoisi kehittävän 79 prosenttia vastaajista.

Ikaalisissa ei haluta nähdä nuorten syrjäytymistä

Ikaalisissa kaupunki panostaisi siihen, etteivät lapset ja nuoret syrjäydy. Syrjäytymisen ehkäisemiseen panostaisi vastaajista 80 prosenttia.
Yhtä moni vastaajista toivoisi kuntaan uusia yrityksiä. Vastaajien mielestä kunnan elinkeinopalveluiden ensisijainen tehtävä on houkutella kuntaan uusia yrityksiä.
Tulevaisuuden Ikaalisissa nähtäisiin aiempaa tiiviimpää yhteistyötä naapurikuntien kanssa. Vastaajista 77 prosenttia toivoo, että Ikaalinen ja naapurikunnat tiivistäisivät yhteistyötään.
Vastaajat panostaisivat tulevaisuudessa myös kylien kehittämiseen. Sitä toivoi vastaajista 74 prosenttia.
Ikaalisten kouluissa ja päiväkodeissa tarjottaisiin aiempaa enemmän paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, vaikka se tulisi kaupungille kalliimmaksi. Myös tätä toivoi vastaajista 74 prosenttia.

Jämijärvi tekisi tiiviimpää yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa

Jämijärvellä kunta tiivistäisi yhteistyötä kunnassa jo olevien yritysten kanssa, mitä toivoi kaikista vastaajista jopa 90 prosenttia.
Kunta myös houkuttelisi uusia yrityksiä aiempaa aktiivisemmin sekä tehostaisi asukasmarkkinointiaan. Uusien yritysten houkuttelua toivoi 89 prosenttia ja asukasmarkkinointia tehostaisi 88 prosenttia vastaajista.
Tulevaisuuden Jämijärvellä ikäihmisten kotona asumista tukeviin palveluihin panostettaisiin entistä enemmän. Vastaajista 86 prosenttia toivoi palveluihin panostamista.
Leijonanosa vastaajista pitää vapaa-ajan asukkaita tärkeinä kunnalle ja toivoo näkevänsä heitä enemmän tulevaisuudessa. Vastaajista 85 prosenttia on sitä mieltä, että kunnan pitää tehostaa markkinointiaan, jotta vapaa-ajan asujia saadaan kuntaan lisää.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 23.5.2021 14:00 Tilaajille

Hiihtotunneli ja tuulivoimalat jakavat Jämijärven vaalikoneessa

IKAALINEN 23.5.2021 12:00 Tilaajille

Sosiaali- ja terveyspalvelujen sijainti ja veroäyri jakavat kantoja Ikaalisten vaalikoneessa

HÄMEENKYRÖ 22.5.2021 14:00 Tilaajille

Leikkaukset, verot, kirjasto ja Koskilinnan ympäristö jakavat mielipiteitä Hämeenkyrön vaalikoneessa

OIVASEUTU 7.5.2021 12:00 Tilaajille

Vaalikoneessa kuntavaaliehdokkaat kertovat näkemyksensä paikallisista asioista

OIVASEUTU 1.5.2021 14:00 Tilaajille

Kuntavaalit näkyvät Oivassa monin tavoin