HÄMEENKYRÖ 6.4.2021 09:00

Muikkukeidas tarjoaa grilliruoat ja Ahdin antimet

Tuukka Olli

Kolmostien varressa Pinsiössä Hämeenkyrön ja Ylöjärven rajalla seisova grillirakennus on saanut muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen uutta elämää. Huhtikuun alussa siellä toimintansa aloitti vastikään perustettu Muikkukeidas Oy, jossa taustavoimat ovat samat kuin aiemmin Ikaalisissa vaikuttaneessa Muikku Maistereissa.

Grillirakennuksen sisällä perinteistä grilliruokaa kebabista hampurilaisiin myy ja valmistaa Sanna Mäkelä. Ulkopuolella kalateltassa eväkkäillä kansan ruokkii Pasi Pietiläinen.
Toiminta jatkuu samalla kaavalla kuin Ikaalisissa aiemmin: grilliruoan lisäksi tarjolla on muun muassa lohikeittoa, -salaattia ja -aterioita. Sekä tietenkin muikkuja. Lisäksi tarjolle tulee kalasäilykkeitä ja kalakukkoa. Myös ruoat ja niiden toimitukset tilaisuuksiin järjestyvät etukäteen tilattuna.
Pietiläinen kertoo, että ajatus toiminnan aloittamisesta Pinsiössä tuli pari kuukautta sitten.
– Tuosta on vierestä tullut ajettua telttojen kanssa kerran jos toisenkin. Pari kuukautta sitten huomasin, että tämä tila olisi vapaana, joten tiedustelin sitä, Pietiläinen kertoo.

Vieressä kolmostie ja iso piha

Asiat etenivät jouhevasti. Uusissa tiloissa toimintaa varten perustettiin uusi yritys, Muikkukeidas Oy, jonka puheenjohtaja on Pietiläinen. Ikaalisissa hän työskenteli samalla grillillä kuin Pietiläinen.

Yrittäjät näkevät Pinsiössä paljon potentiaalia, sillä paikka sijaitsee kolmostien vieressä ja piha-alue on suhteellisen iso.
– Porukkaa pysähtyy päivittäin, oli toimintaa tai ei. Sen jälkeen, kun aloitimme valmistelut, tässä kävi päivittäin ohikulkijoita katsomassa, joko olemme avanneet, Pietiläinen kertoo.
Korona-aikana uusi ravintola ottaa toiminnassaan huomioon rajoitukset, eli ruokaa myydään aluksi vain ulos. Pihassa on kuitenkin tilaa autoille, joten turvalliselle ruokailu ulkosalla onnistuu.
– Jos kesän mittaan pihaan saisi vaikka penkkejä. Kunhan koronasta selvitään, voi pihaan miettiä vaikka useammankin yrittäjän myyntitapahtumaa.

Pala Tamperetta Hämeenkyrön rajalla

Grillirakennuksen piha-alue on hallinnollisesti varsin mielenkiintoinen. Se sijaitsee Hämeenkyrön puolella, vaikka Tampereen suunnasta katsottuna näyttääkin siltä, että se olisi Ylöjärvellä – Hämeenkyrö-kyltti kun on rakennuksen takana. Itse maa-alueen taas omistaa Tampereen kaupunki.

– Tässä on kahden hehtaarin läiskäle Hämeenkyrön ja Ylöjärven rajalla Tamperetta, Pietiläinen nauraa.
Jotta asia olisi mahdollisimman monimutkainen, rakennus sijaitsee asfaltoidun levähdysalueen vieressä, asfaltoidusta alueesta vastaa tienhoitajana valtio.
– Me vastaamme sitten siitä, joka ei ole asfalttia. Sen tämä tekee, että esimerkiksi mainoskyltin saaminen tien varteen on aikamoinen prosessi.
Vastaanotto on ollut hyvä. Kun Pietiläinen ilmoitti toiminnan alkamisesta Hämeenkyrön Facebook-ryhmässä, viesti sai satoja tykkäyksiä ja kymmeniä innostuneita kommentteja. Huhtikuun alussa avattu grilli palvelee ympäri vuoden.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää