HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 11.1.2022 15:28

Maskit käyttöön kaikille koululaisille, linjaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Nina YlinenPirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee kirurgisen kasvomaskin käyttöä koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa kaikille peruskoulun oppilailla aina ensimmäisestä luokasta lähtien. Lasten ja nuorten harrastustoiminta ja nuorisotilojen ohjattu toiminta voivat jatkua, mutta kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun aikana. Harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä.
Ohjausryhmä suosittelee myös yksityistilaisuuksien rajaamista korkeintaan kymmeneen henkilöön.
Syynä on koronan ilmaantuvuuden ja sairaalanhoidon kuormituksen jyrkkä kasvu. Tehdyistä testeistä yli 40 prosenttia oli positiivisia viime viikon päättyessä ja tämäkin luku on sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan nousussa.
Taysin vuodeosastoilla on nyt 35 koronapotilasta ja teholla kuusi potilasta. Tehohoidon tarve on pysynyt ennallaan.

Muuttuuko tartunnanjäljitys?

Tartuntaketjuja ei saada enää hallittua epidemian tässä vaiheessa. Tartuntojen lähteistä saadaan selville varmuudella enää vain noin kymmenen prosenttia. Pirkanmaan tartuntatautilääkärit käsittelevät jäljitystyön linjauksia huomenna keskiviikkona.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

Uutiset 18.1.2022 15:23 Tilaajille

Koronarajoituksia esitetään jatkettavaksi kahdella viikolla – ”Joka toinen hengitystieinfektioon sairastunut potee koronaa”

KOLUMNI 16.1.2022 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Omavastuu ja oma vastuu – ”Rokotuksista kieltäytynyt tietää ja halutessaan osaa ymmärtää, mitä seurauksia päätöksestä on yhteiskunnalle”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 14.1.2022 17:00 Tilaajille

Koronan kotitestit käyvät kaupaksi, joulunpyhien alla kysyntä kasvoi hetkellisesti

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 13.1.2022 11:00 Tilaajille

Karanteeneista luovutaan, koronavilkku ei vilkuta, jäljitystä rajataan selvästi – koronatilanteesta koetetaan selvitä voimavaroja keskittämällä

PÄÄKIRJOITUS 13.1.2022 07:00 Tilaajille

Rajoituksilla ei saa hämmentää - ”Mikäli uusiin rajoituksiin päädytään, ne pitää antaa ajoissa ja selkeästi”