MIELIPIDE 14.11.2022 14:00

Lukijalta: Vastaus Reijo Leppäselle – ”Toivomme valtuutettujen perehtyvän myös tuulivoiman vaihtoehtoihin”Meidän suvullamme on ollut mökki Tevaniemessä Pökkelistöntien varrella lähes 50 vuotta. Paikka on luonnonkaunis, täysin hiljainen, meille rakas paikka, jossa myös useat ystävämme saavat nauttia luonnon rauhasta.

Järkytyksemme oli suuri, kun sattumalta kuulimme, että noin kahden kilometrin päähän mökistämme ollaan suunnittelemassa jättimäistä tuulivoimateollisuusaluetta 280 metriä korkeine myllyineen. Hankerajaan on vain yksi kilometri mökiltämme, lähimpään suunniteltuun voimalaan noin kaksi kilometriä.
Valtuutettu Reijo Leppänen kirjoitti mielipiteen valtuustovierailustamme 7. marraskuuta ja leimasi sen perusteettomaksi jahkailuksi valmiin asian ympärillä, joka koettelee kunnan kukkaroa.
Erityisesti hän oli tuohtunut kyltistä, jossa luki: "Päättäjä: tunne vastuusi, perehdy itse asiaan, älä ole muiden vietävissä".
Kyltissä ei todellakaan sanottu, että Ikaalisten päättäjät eivät tuntisi vastuutaan, vaan yksinkertaisesti pyydettiin ottamaan tuulivoima-asioista selvää myös muuta kautta kuin tuulivoimatoimijoiden selvityksistä.
Tuulivoimasta ollaan maailmanlaajuisestikin montaa mieltä ja mielestämme tuulivoimatoimijat esittävät YVA:ssa asiat omalta kantiltaan ja itselleen edullisessa valossa (esimerkiksi melumallinnus). Näin suuria myllyjä ei ole missään Suomessa, joten vertailukohtaa ei ole. Yksipuoliseen tietoon ei pidä tukeutua päätöstä tehdessä.
Meitä oli paikalla noin viisikymmentä henkilöä, jotka eivät näe tuulivoimaa näin lähellä asutusta hyvänä asiana siihen liittyvien negatiivisten vaikutusten vuoksi. Siksi toivomme valtuutettujen perehtyvän myös tuulivoiman vastustajien esille tuomiin negatiivisiin puoliin ja erityisesti tuulivoiman vaihtoehtoihin.


Anna Liisa Rajasalo

KesäasukasMielipidettä editoitu 16.11. kello 8.32: Lisätty linkkia aiempaan kirjoitukseen. Tarkennettu tuulivoimaloiden korkeus 280 metriin.
Editoitu 16.11. kello 20.37: Lisätty puuttuva lause.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 29.3.2023 08:00 Tilaajille

Tevaniemen tuulivoimakaavasta pääsee pian antamaan kommentteja – kaavaehdotuksesta järjestetään myös yleisötilaisuus

IKAALINEN 20.3.2023 14:10 Tilaajille

Ikaalisten tilaama selvitys: yhdeksän voimalan tuulipuisto voisi tuoda alussa 800 000 euron kiinteistöverotulot vuodessa

MIELIPIDE 2.3.2023 11:05 Tilaajille

Lukijalta: Ihana Ikaalinen olikin vain unelma – ”Sen sijaan, että olisin rakennuttanut pihasaunan vanhaan hirsiaittaamme, ostin mummonmökin naapurimaakunnasta”

IKAALINEN 25.2.2023 16:06 Tilaajille

Ikaalinen: Myös Ikaalisten puolelle voisi selvittää Kankaanpään mahdollista Pirttijärven tuulivoima-aluetta

IKAALINEN 25.1.2023 17:25 Tilaajille

Pirkanmaan ely-keskus: Tevaniemen tuulivoimahankkeessa pitää minimoida melu- ja välkehaitta