MIELIPIDE 14.11.2022 14:00

Lukijalta: Vastaus Reijo Leppäselle – ”Toivomme valtuutettujen perehtyvän myös tuulivoiman vaihtoehtoihin”Meidän suvullamme on ollut mökki Tevaniemessä Pökkelistöntien varrella lähes 50 vuotta. Paikka on luonnonkaunis, täysin hiljainen, meille rakas paikka, jossa myös useat ystävämme saavat nauttia luonnon rauhasta.

Järkytyksemme oli suuri, kun sattumalta kuulimme, että noin kahden kilometrin päähän mökistämme ollaan suunnittelemassa jättimäistä tuulivoimateollisuusaluetta 280 metriä korkeine myllyineen. Hankerajaan on vain yksi kilometri mökiltämme, lähimpään suunniteltuun voimalaan noin kaksi kilometriä.
Valtuutettu Reijo Leppänen kirjoitti mielipiteen valtuustovierailustamme 7. marraskuuta ja leimasi sen perusteettomaksi jahkailuksi valmiin asian ympärillä, joka koettelee kunnan kukkaroa.
Erityisesti hän oli tuohtunut kyltistä, jossa luki: "Päättäjä: tunne vastuusi, perehdy itse asiaan, älä ole muiden vietävissä".
Kyltissä ei todellakaan sanottu, että Ikaalisten päättäjät eivät tuntisi vastuutaan, vaan yksinkertaisesti pyydettiin ottamaan tuulivoima-asioista selvää myös muuta kautta kuin tuulivoimatoimijoiden selvityksistä.
Tuulivoimasta ollaan maailmanlaajuisestikin montaa mieltä ja mielestämme tuulivoimatoimijat esittävät YVA:ssa asiat omalta kantiltaan ja itselleen edullisessa valossa (esimerkiksi melumallinnus). Näin suuria myllyjä ei ole missään Suomessa, joten vertailukohtaa ei ole. Yksipuoliseen tietoon ei pidä tukeutua päätöstä tehdessä.
Meitä oli paikalla noin viisikymmentä henkilöä, jotka eivät näe tuulivoimaa näin lähellä asutusta hyvänä asiana siihen liittyvien negatiivisten vaikutusten vuoksi. Siksi toivomme valtuutettujen perehtyvän myös tuulivoiman vastustajien esille tuomiin negatiivisiin puoliin ja erityisesti tuulivoiman vaihtoehtoihin.


Anna Liisa Rajasalo

KesäasukasMielipidettä editoitu 16.11. kello 8.32: Lisätty linkkia aiempaan kirjoitukseen. Tarkennettu tuulivoimaloiden korkeus 280 metriin.
Editoitu 16.11. kello 20.37: Lisätty puuttuva lause.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 30.11.2022 13:00 Tilaajille

Tevaniemen tuulivoima-alueelle tulee rakennuskielto – päätös syntyi äänestyksellä

IKAALINEN 25.11.2022 08:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Tevaniemen tuulivoimahankkeen yva-selostus riittävä jatkosuunnitteluun

IKAALINEN 24.11.2022 08:00 Tilaajille

Tuleeko Tevaniemen tuulivoimalle kaavoitettavalle alueelle rakennuskielto? Valtuusto päättää asiasta maanantaina

MIELIPIDE 23.11.2022 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Tuulimyllykeskustelua seurasi huulimyllytys – ”Ikaalisten mittakaavassa 50 hengen lähetystö on iso”

MIELIPIDE 23.11.2022 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Ikaalilaista päätöksentekoa – ”Miten niin tuulivoimahankkeista on jo päätetty?”