MIELIPIDE 20.1.2022 14:00

Lukijalta: Uhka vai mahdollisuus? – "Aluevaalit ovat hyvinvoinnin jatkuvuuden turvaamista"Tulevana sunnuntaina käytävät aluevaalit ovat monella tapaa merkittävät. Niissä valitaan 21 alueeseen sosiaali- ja terveys- sekä pelastustoimen palveluista vastaava ylin toimielin. Sote-alueet vastaavat niistä palveluista, joista tällä hetkellä päättää yli 200 kunnallista toimielintä eri kunnissa ja kaupungeissa.

Mielestäni tämä muutos, jota on valmisteltu kolmella eri vuosikymmenellä, antaa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Kaikki puolueet ovat ilmoittaneet turvaavansa lähipalvelut. Se tarkoittaa, että jokaisessa kunnassa on vähintään yksi sote-keskus.
Päätökset ja uuden toimintamallin aikataulut ovat valtakunnan tasolla olemassa. Nyt vaaleilla valitaan päättäjiä toteuttamaan uusien hyvinvointialueiden toiminnan käynnistämistä ja toimivuutta.
Suomesta on vuosikymmenten aikana luotu hyvinvointivaltio, jossa kaikista ihmisistä pyritään huolehtimaan mahdollisimman hyvin. Nyt käynnissä oleva vaali ja siitä seuraava muutos on hyvinvoinnin jatkuvuuden turvaamista.
Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä. Mitä kattavammin maakunnan alueelta valtuutetut tulee valittua, sitä varmemmin me turvaamme kaikille hyvän elämän iästä tai asuinpaikasta riippumatta.

Matti Äijö

Aluevaaliehdokas

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 1.6.2023 08:00 Tilaajille

Matti Äijön kiinnostus metsään syttyi jo pikkupoikana – pitkä ura palkittiin Pirkanmaan Metsäneuvoston Pro Metsä -palkinnolla

IKAALINEN 3.4.2023 12:00 Tilaajille

Keskustan Matti Äijö: ”Vaalityössä luodaan tärkeää verkostoa”

IKAALINEN 22.2.2023 13:00 Tilaajille

Ehdolla eduskuntaan: ”Suomi seisoo edelleen pitkälti puujaloilla”, toteaa Matti Äijö

IKAALINEN 6.2.2023 15:20 Tilaajille

Matti Äijö Ikaalisista ehdolla eduskuntaan

IKAALINEN 31.8.2022 10:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja Matti Äijö: ”Hokkuspokkus-temppuja ei ole, olemassa olevia vahvuuksia on kehitettävä”