MIELIPIDE 20.1.2022 14:00

Lukijalta: Uhka vai mahdollisuus? – "Aluevaalit ovat hyvinvoinnin jatkuvuuden turvaamista"Tulevana sunnuntaina käytävät aluevaalit ovat monella tapaa merkittävät. Niissä valitaan 21 alueeseen sosiaali- ja terveys- sekä pelastustoimen palveluista vastaava ylin toimielin. Sote-alueet vastaavat niistä palveluista, joista tällä hetkellä päättää yli 200 kunnallista toimielintä eri kunnissa ja kaupungeissa.

Mielestäni tämä muutos, jota on valmisteltu kolmella eri vuosikymmenellä, antaa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Kaikki puolueet ovat ilmoittaneet turvaavansa lähipalvelut. Se tarkoittaa, että jokaisessa kunnassa on vähintään yksi sote-keskus.
Päätökset ja uuden toimintamallin aikataulut ovat valtakunnan tasolla olemassa. Nyt vaaleilla valitaan päättäjiä toteuttamaan uusien hyvinvointialueiden toiminnan käynnistämistä ja toimivuutta.
Suomesta on vuosikymmenten aikana luotu hyvinvointivaltio, jossa kaikista ihmisistä pyritään huolehtimaan mahdollisimman hyvin. Nyt käynnissä oleva vaali ja siitä seuraava muutos on hyvinvoinnin jatkuvuuden turvaamista.
Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä. Mitä kattavammin maakunnan alueelta valtuutetut tulee valittua, sitä varmemmin me turvaamme kaikille hyvän elämän iästä tai asuinpaikasta riippumatta.

Matti Äijö

Aluevaaliehdokas

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 7.6.2022 01:20 Tilaajille

Puheenjohtajien palkkiot kuumensivat tunteita aluevaltuustossa – neljä viidestä seudun edustajasta olisi jättänyt korotukset väliin

HÄMEENKYRÖ 11.4.2022 15:00 Tilaajille

Vaikka moni asia on hyvin, parannettavaa on yhä – ”Hämeenkyrön Sanna Marin” eli Lotta Hamari työskentelee tutkijana konkreettisesti sen eteen, että kaikkialla saa hyvää hoitoa

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 31.3.2022 06:00 Tilaajille

Hämeenkyröllä, Ikaalisilla ja Viljakkalalla on edustusta aluevaltuuston valiokunnissa – Heiska nimettiin valiokunnan toiseksi varapuheenjohtajaksi

KOLUMNI 3.3.2022 13:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Nyt mitataan teot kauniiden sanojen takana – ”Hieman kaksijakoisia ajatuksia synnyttää se että valitetaan kalliista energiasta ja samanaikaisesti heristellään sormea uudenlaisten, puhtaiden energialähteiden suuntaan ja maalaillaan paholaisen kuvia”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 2.3.2022 10:20 Tilaajille

Katariina Pylsy tarjolla aluehallitukseen ja Matti Äijö sotevaliokuntaan – ”Ei se mikään kamala ja yksinäinen paikka voi olla”