MIELIPIDE 12.10.2021 06:00

Lukijalta: Toivolansaaresta ja tuulimyllyistä – ”Vastustamme Toivolansaarikodin remontin lykkäämistä”

Kalenteri on kääntynyt syksyn puolelle ja luonto siirtyy pikkuhiljaa hiljaiseloon. Kunnallispolitiikassa sen sijaan ei vaivuta hiljaisuuteen. Uusi valtuusto on aloittanut työnsä ja isojen asioiden valmistelu on aloitettu myöhempää päätöksentekoa varten.

Toivolansaari tuntuu olevan ikään kuin aina tapetilla. Kaavamuutos on keskeytetty, mutta esille on noussut Toivolansaarikodin remontointi. Viime valtuusto teki päätöksen remonttien aloittamisesta ja siihen olimme kovasti tyytyväisiä. Kovasti yllätyimme, kun hallituksen kokoukseen tuotiin hieman ennen kokousta pykälä, jossa esitettiin, että lvis-järjestelmän suunnittelua ei toteuteta vuonna 2021. Edellä mainittu ehdotus voitti ikäväksemme äänestyksen jälkeen äänin 7–3.
Ensi vuonna kuntien sote-palveluista tulee päättämään hyvinvointialueiden valtuustot. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että Ikaalisista on osoittaa tilat tehostetulle palveluasumiselle. Meidän kaikkien on puolustettava nykyisiä, jo olemassa olevia ratkaisuja. Ikaalisissa on pidetty ikäihmisistä hyvää huolta. Meidän tahtomme on, että tilanne on niin myös jatkossakin. Niinpä vastustamme Toivolansaarikodin remontin lykkäämistä.
Toinen ihmisiä puhuttava asia on tuulimyllypuistot. Tevaniemeen ja Koninkankaan alueelle on suunnitteilla isot tuulimyllypuistot. Tevaniemen hanke on hieman edempänä. Siinä kaavoitus etenee ja ympäristövaikutusten arviointi on parhaillaan käynnissä. Hanke etenee lain ja asetusten puitteissa ja nyt on mahdollisuus tuoda julki mielipiteitä.
Kantamme tuulivoimaan ja Ikaalisten alueelle suunniteltujen tuulipuistojen suhteen on myönteinen. Ilmastoremonttia tehdään ja suunnitellaan kovasti muuallakin, miksei myös Ikaalisissa? Tevaniemen hankkeessa meitä eritysesti ilahduttaa se, että mukana on paikallisia yrittäjiä. Haluamme olla tukemassa tälläkin tavoin paikallista yrittäjyyttä. Myös hankkeen merkitys taloudellisesti kaupungille on merkittävä. Huomioitavaa toki on, että lopullisen päätöksen teemme vasta, kun kaikki arvioinnit ynnä muut lakisääteiset selvitykset ovat tehtynä. Siksi toivommekin, että aiheen tiimoilta käytävä keskustelu pysyy asiallisena ja faktoihin perustuvana.

SDP:n valtuustoryhmä
Jarkko Luokkala
Tapio Tienari
Johanna Hiiri
Pia Laakso
Reijo Leppänen
Tiina Saloka
nnel

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 24.10.2021 14:00 Tilaajille

99-vuotias Anna Isokirmo Toivolansaarikodista: Enpä ole ehtinyt remonttitarpeita arvioida

IKAALINEN 13.10.2021 12:00 Tilaajille

Sote-lautakunta: Toivolansaarikodin lvis-remontti pitää toteuttaa alkuperäisessä aikataulussa

MIELIPITEET 5.10.2021 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Toivolansaarikoti tarvitsee remontin – ”Onko kaupungilla varaa jättää omaisuutensa hoitamatta?”

IKAALINEN 20.9.2021 15:00 Tilaajille

Toivolansaarikodin lvis-järjestelmän suunnittelu ei toteudu tänä vuonna?

IKAALINEN 31.8.2021 12:20 Tilaajille

Toivolansaarikodin ilmastointiremontin etenemiseen uusi käänne