MIELIPIDE 12.10.2021 06:00

Lukijalta: Toivolansaaresta ja tuulimyllyistä – ”Vastustamme Toivolansaarikodin remontin lykkäämistä”

Kalenteri on kääntynyt syksyn puolelle ja luonto siirtyy pikkuhiljaa hiljaiseloon. Kunnallispolitiikassa sen sijaan ei vaivuta hiljaisuuteen. Uusi valtuusto on aloittanut työnsä ja isojen asioiden valmistelu on aloitettu myöhempää päätöksentekoa varten.

Toivolansaari tuntuu olevan ikään kuin aina tapetilla. Kaavamuutos on keskeytetty, mutta esille on noussut Toivolansaarikodin remontointi. Viime valtuusto teki päätöksen remonttien aloittamisesta ja siihen olimme kovasti tyytyväisiä. Kovasti yllätyimme, kun hallituksen kokoukseen tuotiin hieman ennen kokousta pykälä, jossa esitettiin, että lvis-järjestelmän suunnittelua ei toteuteta vuonna 2021. Edellä mainittu ehdotus voitti ikäväksemme äänestyksen jälkeen äänin 7–3.
Ensi vuonna kuntien sote-palveluista tulee päättämään hyvinvointialueiden valtuustot. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että Ikaalisista on osoittaa tilat tehostetulle palveluasumiselle. Meidän kaikkien on puolustettava nykyisiä, jo olemassa olevia ratkaisuja. Ikaalisissa on pidetty ikäihmisistä hyvää huolta. Meidän tahtomme on, että tilanne on niin myös jatkossakin. Niinpä vastustamme Toivolansaarikodin remontin lykkäämistä.
Toinen ihmisiä puhuttava asia on tuulimyllypuistot. Tevaniemeen ja Koninkankaan alueelle on suunnitteilla isot tuulimyllypuistot. Tevaniemen hanke on hieman edempänä. Siinä kaavoitus etenee ja ympäristövaikutusten arviointi on parhaillaan käynnissä. Hanke etenee lain ja asetusten puitteissa ja nyt on mahdollisuus tuoda julki mielipiteitä.
Kantamme tuulivoimaan ja Ikaalisten alueelle suunniteltujen tuulipuistojen suhteen on myönteinen. Ilmastoremonttia tehdään ja suunnitellaan kovasti muuallakin, miksei myös Ikaalisissa? Tevaniemen hankkeessa meitä eritysesti ilahduttaa se, että mukana on paikallisia yrittäjiä. Haluamme olla tukemassa tälläkin tavoin paikallista yrittäjyyttä. Myös hankkeen merkitys taloudellisesti kaupungille on merkittävä. Huomioitavaa toki on, että lopullisen päätöksen teemme vasta, kun kaikki arvioinnit ynnä muut lakisääteiset selvitykset ovat tehtynä. Siksi toivommekin, että aiheen tiimoilta käytävä keskustelu pysyy asiallisena ja faktoihin perustuvana.

SDP:n valtuustoryhmä
Jarkko Luokkala
Tapio Tienari
Johanna Hiiri
Pia Laakso
Reijo Leppänen
Tiina Saloka
nnel

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN, HÄMEENKYRÖ 25.3.2024 13:56 Tilaajille

Pirha teki päätöksensä: Ikaalisten ikäihmisten asumispalvelut lopetetaan

IKAALINEN, HÄMEENKYRÖ 20.3.2024 15:55 Tilaajille

Pirha on sulkemassa ikäihmisten asumispalvelunsa Ikaalisissa – Lakkautuslistalla Nikula, Kotipihlaja ja Toivolansaarikoti

IKAALINEN 29.11.2023 19:00 Tilaajille

Ikaalisten Voimia-Maija selvisi ravintola-alan Oscareiden finaaliin – ”Minulla on takataskussa aina varasuunnitelma”

IKAALINEN 23.8.2022 13:00 Tilaajille

Ikaalinen joutuu puntaroimaan Toivolansaarikodin ja Kotipihlajan remontteja: onko kalliimpaa investoida vai jättää investoimatta?

IKAALINEN 29.6.2022 19:00 Tilaajille

Toivolansaarikodista ja Kotipihlajasta teetetään lisäselvityksiä ennen mahdollisia investointipäätöksiä, tärkeää on hyvinvointialueen kanta