Mielipiteet 14.1.2022 12:00

Lukijalta: Terveyden ja hyvinvoinnin puolesta – "Nyt on aika aktivoitua!"


Tammikuun lopulla käytävät aluevaalit ovat kaikille uusi kokemus. Soteuudistuksesta on puhuttu vuosikausia välillä jo kyllästymiseen asti. Nyt on kuitenkin aika aktivoitua.


Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen.

Lähipalvelut käsittävät mm. perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, ensihoidon, mielenterveys- ja päihdepalvelut, vammaispalvelut, ikääntyneiden palvelut, sosiaalihuollon sekä pelastustoimen.

Hämeenkyrön terveyskeskusta on vuosien mittaan kehitetty sairaanhoidon ja terveyspalvelujen osalta monipuoliseksi perusterveydenhuollon yksiköksi, joka esimerkiksi hemodialyysiyksikkönsä kautta palvelee myös lähikuntien potilaita. Mielenterveys- ja päihdepotilaita hoitavat terveyskeskuksessa lasten ja aikuisten psykiatriset sairaanhoitajat, päihdesairaanhoitaja sekä päihdetyön ohjaaja. Vaikea-asteisempia mielenterveyshäiriöitä tutkitaan ja hoidetaan paikkakunnalla toimivassa sairaanhoitopiirin alaisessa psykiatrian poliklinikassa.

Kattavan perusterveydenhuollon lisäksi tarvitaan siis myös toimivat hoitopolut erikoissairaanhoitoon Tays:n, Sydänsairaalaan ja Coxaan.

Tällä hetkellä Suomessa 40 % ikääntyneiden hoivasta ja yli 60 % lastensuojelusta toteutuu yksityisten yritysten ja järjestöjen toimesta (Aamulehti 7.1.2022). Jotta edellä mainittuja palveluita voidaan toteuttaa nykyisellä tasolla tarvitaan hyvinvointialueellamme edelleen julkisen, yksityisten ja järjestöjen (kolmas sektori) kaikki voimavarat ja resurssit käyttöön. Työtä tulee riittämään kaikille ja yhteistyössä on voimaa.


Raimo Hamari
Terveydenhuoltoalan yrittäjä
Aluevaaliehdokas
Keskusta Hämeenkyrö

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 11.4.2022 15:00 Tilaajille

Vaikka moni asia on hyvin, parannettavaa on yhä – ”Hämeenkyrön Sanna Marin” eli Lotta Hamari työskentelee tutkijana konkreettisesti sen eteen, että kaikkialla saa hyvää hoitoa

KOLUMNI 3.3.2022 13:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Nyt mitataan teot kauniiden sanojen takana – ”Hieman kaksijakoisia ajatuksia synnyttää se että valitetaan kalliista energiasta ja samanaikaisesti heristellään sormea uudenlaisten, puhtaiden energialähteiden suuntaan ja maalaillaan paholaisen kuvia”

Uutiset 28.2.2022 15:00 Tilaajille

Tilastojen mukaan Airbnb-vuokrauksella tienataan rahaa, hämeenkyröläinen majoittaja on eri linjoilla: ”Tämä on vain harrastus”

KOLUMNI 24.2.2022 20:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Historiallista – ”Harvoin säästötoimenpiteissä on helppoja ratkaisuja, mutta päätöksiä on vaan tehtävä”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 22.2.2022 12:34 Tilaajille

Lisää seutulaisia nimetty tarjolle hyvinvointialueen luottamustehtäviin – alustavat nimitykset voivat vielä muuttua