Mielipiteet 14.1.2022 12:00

Lukijalta: Terveyden ja hyvinvoinnin puolesta – "Nyt on aika aktivoitua!"


Tammikuun lopulla käytävät aluevaalit ovat kaikille uusi kokemus. Soteuudistuksesta on puhuttu vuosikausia välillä jo kyllästymiseen asti. Nyt on kuitenkin aika aktivoitua.


Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen.

Lähipalvelut käsittävät mm. perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, ensihoidon, mielenterveys- ja päihdepalvelut, vammaispalvelut, ikääntyneiden palvelut, sosiaalihuollon sekä pelastustoimen.

Hämeenkyrön terveyskeskusta on vuosien mittaan kehitetty sairaanhoidon ja terveyspalvelujen osalta monipuoliseksi perusterveydenhuollon yksiköksi, joka esimerkiksi hemodialyysiyksikkönsä kautta palvelee myös lähikuntien potilaita. Mielenterveys- ja päihdepotilaita hoitavat terveyskeskuksessa lasten ja aikuisten psykiatriset sairaanhoitajat, päihdesairaanhoitaja sekä päihdetyön ohjaaja. Vaikea-asteisempia mielenterveyshäiriöitä tutkitaan ja hoidetaan paikkakunnalla toimivassa sairaanhoitopiirin alaisessa psykiatrian poliklinikassa.

Kattavan perusterveydenhuollon lisäksi tarvitaan siis myös toimivat hoitopolut erikoissairaanhoitoon Tays:n, Sydänsairaalaan ja Coxaan.

Tällä hetkellä Suomessa 40 % ikääntyneiden hoivasta ja yli 60 % lastensuojelusta toteutuu yksityisten yritysten ja järjestöjen toimesta (Aamulehti 7.1.2022). Jotta edellä mainittuja palveluita voidaan toteuttaa nykyisellä tasolla tarvitaan hyvinvointialueellamme edelleen julkisen, yksityisten ja järjestöjen (kolmas sektori) kaikki voimavarat ja resurssit käyttöön. Työtä tulee riittämään kaikille ja yhteistyössä on voimaa.


Raimo Hamari
Terveydenhuoltoalan yrittäjä
Aluevaaliehdokas
Keskusta Hämeenkyrö

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 15.1.2022 12:00 Tilaajille

Lukijalta: Tukea mielen hyvinvointiin! – ”Opeta ikääntynyt äitisi, isäsi tai mummosi, pappasi käyttämään WhatsAppia ja Instagramia.”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 14.1.2022 11:00 Tilaajille

Aluevaalit: Ikaalilaiset ovat äänestäneet ahkerimmin – Hämeenkyrö jää keskiarvosta

MIELIPIDE 14.1.2022 08:00 Tilaajille

Lukijalta: Aitoa välittämistä perinteisillä arvoilla – ”Luottamushenkilön tärkein tehtävä on puuttua ongelmiin”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 13.1.2022 15:00 Tilaajille

Aluevaalit: Ennakkoäänestys alkoi vahvasti seudun kunnissa

MIELIPIDE 13.1.2022 14:00 Tilaajille

Lukijalta: Arvokas, turvallinen elämänkaari – "Koronakriisin jälkihoidossa on huomioitava sosiaalihuollon merkitys"