MIELIPIDE 1.12.2022 08:00

Lukijalta: Reijo Leppänen vastaa mielensä pahoittaneille – ”Jos joudumme äänestämään, en pidättäydy siitä!”



”Reijo Leppänen korosti sitä, että prosessissa pitää kuulla kattavasti erilaisia näkemyksiä””.
”Leppäsen kysymykseen päätösten aikataulusta Mäkelä kertoi, että Tevaniemen tuulivoimakaava saataneen valtuuston päätettäväksi ensi vuonna. Konikallion kaava tulee hieman sen jäljessä.” (UutisOiva 9.11.)
Nämä suorat lainaukset samassa lehdessä kertovat lukijoille, etten ole vähätellyt kansalaisten kuulemista yrittäjien alulle laittamien tuulivoimakaavojen valmistelussa. Samalla se antaa vastauksen Ylihaverin kysymysmerkkiin kaavojen valmistelun aikatauluista.
En heti vastannut lehden mielipidesivun ensimmäisiin kommentteihin, koska arvelin samanlaisia tulevan lisää. Tulihan niitä ja vastineiden kirjoittajat olivat laittaneet omalla retoriikallaan ja mielikuvillaan kirjoitukseni uusiksi.
Anna-Liisa Rajasalon ”tuohtuminen” ja Johanna Ylihaverin joidenkin valtuutettujen ”asennevamma”-väitteet ovat puhdasta retoriikkaa.
Toivotin valtuustopuheessani tuulivoimavaltuuskunnan tervetulleeksi, koska olin pääasiassa utelias ja kuuntelin tarkkaan ”adressiryhmän nokan” Ylihaverin puheenvuoroa, jossa perusteettoman syyllistämisen sijaan olisin toivonut jotain positiivistakin, vaikka hänen vastineensa ilmastonmuutoksen vähättelyn tilalle.
Entisen valtuutetun Ylihaverin toteamus siitä, että tuulivoiman nykyiset päättäjät eivät tiedä mistä päättävät, nousi hänen alkupuheensa kärjeksi.
Nyt valmistellaan eri vaihtoehtojen ja esitysten vaikutusarvioita päätösten tueksi, eikä arvella mitä kukin päättää. Jos joudumme äänestämään en pidättäydy siitä!
Herra Helinin maankuulut ”huulimyllytykset” nenäherneistäkin näyttävät menevän hänen omaan piikkiinsä. Helinille totean myös, että pöksyt ovat ehjät ja puhtaat ja olen suorastaan liikuttunut siitä, miten huolehdit jatkopestistäni.
Helin yrittää ystävällisesti ohjata minua omiin teeskentelytapoihinsa rehellisyyden kustannuksella. Jonkun kyltissä kysyttiinkin että, ”olisiko rehellisyys mikään arvo.”
Minulle se on. Kyltit ovat luonnollinen osa kansalaistoimintaa, enkä niistä provosoitunut mitenkään.
Vakuutan Helinille, että olen tanakasti arjessa enkä tunne vieroitusoireita, koska siitä pitävät huolen pitkäaikaiset vapaaehtoistehtävät Punaisessa Ristissä ja muualla!
Minulla on samat oikeudet kuin ”adressiväelläkin” ja valtuutettuna myös velvollisuus kommentoida yhteisessä valmistelussa olevia asioita ja päätöksiä.
En kuitenkaan näe mitään mieltä siinä, että jatkaisin julkista keskustelua tästä samasta kirjoituksestani, koska minuun voi olla yhteydessä myös henkilökohtaisesti.
Olen asettunut ehdokkaaksi erilaisissa vaaleissa teemalla; joko minua tarvitaan, tai ei tarvita. Tähän olen tyytynyt. Useimmiten olen kuitenkin saanut kuntalaisilta valtakirjan.
Olen kiitollinen tästä elämänkoulusta ja yhteiskunnan näyteikkunasta äänestäjilleni ja muille tukijoille.
Olen pitänyt itseäni asiapäättäjänä, jossa huomioin kunnan elinvoiman lisäksi myös kuntalaisten kokonaisedun.
Kiitoksia vastineiden kirjoittajille ja niille monille, jotka ovat antaneet myönteistä palautetta omien tuntemuksieni perusteella laatimastani, ehkä särmikkäästäkin kirjoituksesta.

Reijo Leppänen

Ikaalisten kaupunginvaltuutettu

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 23.11.2022 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Ikaalilaista päätöksentekoa – ”Miten niin tuulivoimahankkeista on jo päätetty?”

IKAALINEN 18.5.2022 17:00 Tilaajille

Ukrainalaisten hyväksi luotu lahjoituspiste jouduttiin sulkemaan Ikaalisissa – syynä tavarapaljous

MIELIPIDE 11.5.2022 08:30 Tilaajille

Lukijalta: Ikaalisten luottamushenkilöt sovitellen sopua etsimään – ”Nyt pitäisi katsoa kaupungin kokonaisetua ja istua vielä sovittelupöytään”

HÄMEENKYRÖ 14.10.2021 12:00 Tilaajille

Lautakunta: Tevaniemen tuulivoimaloiden vaikutus Hämeenkyröön vähäinen – ”Hanke edistää maakuntakaavaa, mutta arviossa tulee ottaa huomioon voimaloiden koko”