MIELIPIDE 19.12.2022 10:00

Lukijalta: Paikallisesta hammashoidosta sananen – ”Sain erinäisiä päivystysaikoja Hämeenkyrön hammashoitolasta...”Sattui, niin että alkoi hammasvihlonta heinäkuussa 2022. Sain erinäisiä päivystysaikoja Hämeenkyrön hammashoitolasta ja hammasta lähdettiin korjaamaan ylhäältä, kun alhaalla oli vaivaa. (Olen aiemmin saanut erittäin hyvää hoitoa kyseisessä hoitolassa ja jatkossakin varmasti valikoiden.)

Itsekään en lopulta enää tiennyt missä hampaassa särky lopulta on kun pora kävi suussa 4 kuukauden aikana 5 kertaa päivystysaikana ja joka kerralla puudutettiin. Kuudennella kerralla koetettiin hiomalla ja lakkaamalla selvitä. Buranaa mennyt kaksi 100 kappaleen purkkia.
Seitsemäs kerta katkaisi kamelilta selän, kun kuukauden odotusajan jälkeen pääsin ”juurihoitoon erikoistuneen” hammaslääkärin kynsiin. Hammaslääkäri sanoi, ettei minun tarvitse tietää missä vika on vaan hammaslääkäri tietää. Toki alhaalla oleva vihlova ja särkevä hammas ensin tutkittiin sähköllä, että onko vikaa – tähän tutkimusmuotoon totesin, että tämähän on kuin Mengelen kidutuspenkki. Ylhäällä olleen hampaan juurihoito aloitettiin ja hoito-ajan päätteeksi totesi hammaslääkäri, että kyllä tuo alhaallakin oleva pitää avata!
Lisäksi sain antibioottikuurin, koska alhaalla juuri on tulehtunut ja suosituksen rauhoittavaan esilääkitykseen seuraavalle ajalle, joka jälleen kuukauden jälkeen!
Hampaitani on hoidettu, paikattu ja vedetty, eikä koskaan ole rauhoittavia esilääkityksiä tarvinnut 49 vuoden aikana hampaideni käsittelyssä.
Tässä kohdassa voisin kehoittaa hammaslääkäreitä katsomaan peiliin omaan käytökseen tiiviisti tuijottaen sekä ottamaan käyttöön asiakaslähtöisen hoidon. Hammaslääkäreistä on toki pulaa mutta jos kyseisen kaltaiset hammaslääkärit pääsevät hoitamaan koululaisiakin, niin hammaslääkäripelko on taattu!
Tämä reissu maksanut kaikkineen 460 euroa. Äänestin jaloillani – kiitos ylöjärveläiselle yksityiselle hammaslääkärille, nyt ei hampaaseen ei enää särje, ja lisää maksaa!


4 kuukautta hammassärkyä

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

OIVASEUTU 15.3.2023 12:00 Tilaajille

Tänään vietetään uniapneapäivää – ”Apuvälineistä saa helpotusta uniapneaan”

OIVASEUTU 22.2.2022 12:00 Tilaajille

Suolistosyövän seulominen alkaa – tarkkaile postiasi, jos olet 60 tai yli

Uutiset 27.11.2021 14:00 Tilaajille

Nuorten päihteidenkäyttö jakautuu rajusti kahtia: toiset ovat täysraittiita, toiset kokeilevat huumeita