MIELIPIDE 5.1.2023 13:00

Lukijalta: Päättäjät, IPP ja se sanalaskun litran mitta – ”Luulisi kotiseutunsa parasta ajattelevien poliittisten konkareiden pitävän kaikella tarmokkuudellaan kiinni paikkakuntamme elinvoimasta”



Ikaalisten-Parkanon Puhelin Oy on vakaa paikallinen yritys. Syksyllä uutisoitiin yllättäen yhtiön olevan siirtämässä kehitys- ja sijoitustoimintaansa uudelle täysin omistamalleen tytäryhtiölle Pirkesi Oy:lle. 130-vuotiaalla IPP:llä on historiaa ja brändiä, mutta mitä pirisee Pirkesi Oy:n nimessä?

Aikoinaan IPP:n valtausyritys epäonnistui osakkeenomistajien aktiivisuuden ansioista. Nyt ylimääräisen yhtiökokouksen äänestyksen lopputuloksena IPP:n hallitus luovutti päätäntävallan ja siirsi varallisuutensa lähes kokonaan tytäryhtiölle. Tytäryhtiön kotipaikka on Tampere. Liiketoimintasiirrossa tytäryhtiölle siirretään mojova 16 miljoona euron potti enimmäkseen IPP:n osakkeenomistajien varoja. Tuon kiireellä runnotun päätöksen myötä IPP:n osakkeenomistajien vaikutusmahdollisuudet kaventuivat, mutta Pirkesi Oy:n hallituksen eli IPP:n nykyisen toimitusjohtajan ja pienen piirin valta vahvistuu. Hyötyjiä eivät ole ainakaan näillä tietoa nykyiset osakkeenomistajat, emoyhtiö eikä emoyhtiön kotiseudut.
Ihmetelty on sitäkin, kuinka liikuttavan yksituumaisesti merkityksellisillä äänillään Ikaalisten, Parkanon ja Kihniön edustajat olivat yhtiökokouksessa siirtopäätöksen puolella. Oliko tuossa tolkkua olenkaan? Tuon siirtopäätöksen puolesta liputtaneen päättäjäkonklaavin mielestä yritysten ja niiden eurojen parempi sijoituspaikka on siis Tampere? Luulisi kotiseutunsa parasta ajattelevien poliittisten konkareiden pitävän kaikella tarmokkuudellaan kiinni paikkakuntamme elinvoimasta ja vakavaraisesta tämän ajan erityisosaamista omaavasta yrityksestä. Näilläkin seudulla on yritysten tuomille euroille ja elinvoimalle kipeästi käyttöä. Päätöksenteon kiemuroita ymmärtämätön tollompikin tonttu tajuaa, että ylimääräisen yhtiökokouksen lopputulos ei antanut juhlimisen aihetta IPP:n kotikulmille.
Kevään IPP:n yhtiökokoukseen osakkeenomistajien olisi itse hyvä mennä paikalle tai harkita huolella kenelle sen valtakirjan rustaa. Kaikille kotiseutunsa puolesta ponnisteleville paikallisen veronmaksajan vaatimaton evästys: tärkeintä eivät ole suuret sanat vaan ne järjen teot.


Eeva-Liisa Juurijärvi

IPP:n lankaliittymän haltija

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 24.4.2024 10:46 Tilaajille

IPP vaihtoi nimeään ja brändiään – Yhtiö on nyt Lennu

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 18.4.2024 19:00 Tilaajille

Maataloustukia saivat tutut nimet – IPP:lle Pirkanmaan kolmanneksi suurin summa

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 6.3.2024 11:00 Tilaajille

IPP:n rattiin tarttuva Jari Toivola haluaa ohjata yrityksen kasvu-uralle – ”Hintakeskusteluissa verrataan usein banaania omenaan”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 14.2.2024 15:10 Tilaajille

Hämeenkyröläinen Jari Toivola on valittu IPP:n uudeksi toimitusjohtajaksi – ”On hienoa päästä luotsaamaan yhtiötä kohti tulevaa”

IKAALINEN 29.8.2023 15:00 Tilaajille

Pirkesin kotipaikaksi on vaihdettu Ikaalinen – yhtiö palautettiin Tampereelta IPP:n toimialueelle