MIELIPIDE 24.11.2022 17:00

Lukijalta: Miksi polku jätettiin huonoon kuntoon? – Kunnan mukaan polku on käyttökelpoinenKotimme tonttia sivuaa suosittu ja ilmeisen hyödyllinen polku Pellervontieltä Pohjolantielle. Oikopolku kohti keskustan palveluja.

Reilu vuosi sitten Leppäkosken sähkö teki polulla kaapelitöitä ja kaivoi polun ylösalaisin. Jälkityöt hoidettiin kiitettävästi tasoittaen ja sorittaen. Tuotapikaa polulla möyrittiin taas. Polulle ajoi painava työkone kaataen ja karsien polun varrelta puut. Sitten työ pysähtyi. Niin työtä tehnyt yrittäjä kuin kunnan tekninen osastokin vakuuttivat, että työ tauon jälkeen saatettaisiin loppuun: rungot ja karsintajätteet vietäisiin pois ja polku tasoitettaisiin ja soritettaisiin, siis saatettaisiin kulkukelpoiseen kuntoon. Vielä tähän päivään mennessä niin ei ole tapahtunut.
Toistuvissa yhteydenotoissa kuntaan on kuultu sekä lupauksia että selityksiä siitä, miksi työ polulla jumittaa. Saimme muun muassa kuulla, että kun kesätyöntekijät tulevat, saadaan lisäkäsiä ja päästään jatkamaan. Pian tämän jälkeen neljä aikuista miestä kitki rikkaruohoja liikenneympyrässä sonnustautuneina takkeihin, joiden selässä luki Hämeenkyrö. Ilmeisen tärkeää työtä sekin.
Syyssateiden tultua polku on muuttunut osin liukkaaksi savikoksi, osin vesikertymiksi työkoneen jättämiin syviin painanteisiin.
Herää muutamia kysymyksiä: Millaisen sopimuksen kunta on tehnyt yrittäjän kanssa? Eikö töitä valvo kukaan? Kunnan virkamies jossakin vuoden varrella ihmetteli, että eikös se polku ole jo valmis. Onko kysymys piittaamattomuudesta veronmaksajien tarpeita kohtaan, vaiko kyvyttömyydestä? Peräti ikärasismista?
Viimeisimmäksi olimme yhteydessä elinympäristöjohtajaan, joka lupasi asian hoituvan, että meidän ei enää tarvitse huolta asiasta kantaa. Kahteen viimeisimpään sähköpostitiedusteluun hänelle koskien asian tilaa odotamme yhä vastausta.

Risto ja Pirjo-Riitta Lehti


Hämeenkyrön kunta vastaa: ”Polku on ollut koko ajan käyttökelpoinen”

Kyseisen polun varrella suoritettiin ensin polun raivaus ja toisessa vaiheessa puiston raivaus kohdalla, jossa sijaitsi Leppäkosken ilmalinja. Raivausporukka joutui siis odottamaan linjan purkua. Kosteampi kohta raivataan tulevana talvena jäätyneen maan aikana, jotta polulle ei synny isoja painaumia. Viereinen yksityisen tontin omistaja on saanut luvan kaadattaa tontiltaan isompia puita. Koska kaikki nämä työt ovat olleet eri aikoina, alueella ollut runkoja sekä risuja.

Polulle tulee sorastus kun se on jäätynyt, ettei siihen syntyisi pahoja painaumia. Polku ollut kyllä koko ajan käyttökuntoinen.


Risto Kivimäki

Maanrakennusmestari
Hämeenkyrön kunta

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 21.3.2023 18:00 Tilaajille

Lukijalta: Etiikka – yhtä kuin moraali? – ”Eikö kenelläkään käynyt mielessä arvioida sitä, onko työryhmällä oikeasti mahdollisuutta toimia?”

HÄMEENKYRÖ 14.3.2023 13:00 Tilaajille

Hämeenkyrö sai huomautuksen hankintalain sivuuttamisesta – kiinteistöhuoltopalveluita on ostettu suorahankintana ilman laissa säädettyä perustetta

KOLUMNI 8.3.2023 08:30 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Kunnilla ei ole varaa menettää henkilökuntaa – ”Huolta aiheuttaa kunnan talous”

KOLUMNI 19.12.2022 13:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Toivotaan, että rahat riittävät hyvinvointialueella – ”Illan mittaan vahvistui se käsitys, että Hämeenkyröllä ja Ikaalisilla on paljon yhteistyötä”

HÄMEENKYRÖ 10.11.2022 19:00 Tilaajille

Hämeenkyrö voitti parhaan arviointikertomuksen sarjassaan – ”Hämeenkyrö edustaa selkeää parhaimmistoa”