MIELIPIDE 24.11.2022 17:00

Lukijalta: Miksi polku jätettiin huonoon kuntoon? – Kunnan mukaan polku on käyttökelpoinen



Kotimme tonttia sivuaa suosittu ja ilmeisen hyödyllinen polku Pellervontieltä Pohjolantielle. Oikopolku kohti keskustan palveluja.

Reilu vuosi sitten Leppäkosken sähkö teki polulla kaapelitöitä ja kaivoi polun ylösalaisin. Jälkityöt hoidettiin kiitettävästi tasoittaen ja sorittaen. Tuotapikaa polulla möyrittiin taas. Polulle ajoi painava työkone kaataen ja karsien polun varrelta puut. Sitten työ pysähtyi. Niin työtä tehnyt yrittäjä kuin kunnan tekninen osastokin vakuuttivat, että työ tauon jälkeen saatettaisiin loppuun: rungot ja karsintajätteet vietäisiin pois ja polku tasoitettaisiin ja soritettaisiin, siis saatettaisiin kulkukelpoiseen kuntoon. Vielä tähän päivään mennessä niin ei ole tapahtunut.
Toistuvissa yhteydenotoissa kuntaan on kuultu sekä lupauksia että selityksiä siitä, miksi työ polulla jumittaa. Saimme muun muassa kuulla, että kun kesätyöntekijät tulevat, saadaan lisäkäsiä ja päästään jatkamaan. Pian tämän jälkeen neljä aikuista miestä kitki rikkaruohoja liikenneympyrässä sonnustautuneina takkeihin, joiden selässä luki Hämeenkyrö. Ilmeisen tärkeää työtä sekin.
Syyssateiden tultua polku on muuttunut osin liukkaaksi savikoksi, osin vesikertymiksi työkoneen jättämiin syviin painanteisiin.
Herää muutamia kysymyksiä: Millaisen sopimuksen kunta on tehnyt yrittäjän kanssa? Eikö töitä valvo kukaan? Kunnan virkamies jossakin vuoden varrella ihmetteli, että eikös se polku ole jo valmis. Onko kysymys piittaamattomuudesta veronmaksajien tarpeita kohtaan, vaiko kyvyttömyydestä? Peräti ikärasismista?
Viimeisimmäksi olimme yhteydessä elinympäristöjohtajaan, joka lupasi asian hoituvan, että meidän ei enää tarvitse huolta asiasta kantaa. Kahteen viimeisimpään sähköpostitiedusteluun hänelle koskien asian tilaa odotamme yhä vastausta.

Risto ja Pirjo-Riitta Lehti


Hämeenkyrön kunta vastaa: ”Polku on ollut koko ajan käyttökelpoinen”

Kyseisen polun varrella suoritettiin ensin polun raivaus ja toisessa vaiheessa puiston raivaus kohdalla, jossa sijaitsi Leppäkosken ilmalinja. Raivausporukka joutui siis odottamaan linjan purkua. Kosteampi kohta raivataan tulevana talvena jäätyneen maan aikana, jotta polulle ei synny isoja painaumia. Viereinen yksityisen tontin omistaja on saanut luvan kaadattaa tontiltaan isompia puita. Koska kaikki nämä työt ovat olleet eri aikoina, alueella ollut runkoja sekä risuja.

Polulle tulee sorastus kun se on jäätynyt, ettei siihen syntyisi pahoja painaumia. Polku ollut kyllä koko ajan käyttökuntoinen.


Risto Kivimäki

Maanrakennusmestari
Hämeenkyrön kunta

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 21.12.2023 13:00 Tilaajille

Aluehallintovirasto tutkii Hämeenkyrön kunnan toimet vesinäytteiden otossa – Kunta: Tulokset lähetetty

MIELIPIDE 22.11.2023 09:00 Tilaajille

Lukijalta: Hämeenkyrön kunta ja Tuomi Logistiikka vastaavat koulukuljetusuutiseen

MIELIPIDE 11.10.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Miten huoltorakennus voi maksaa miljoonan? – ”Jos käyttöikä on kolmekymmentä vuotta, jokainen vuosi tulee maksamaan yli 30 000 euroa”

PÄÄKIRJOITUS 4.10.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Koska Hämeenkyrön tilaongelma ratkaistaan? – Väliaikaisratkaisuilla ei voi mennä loputtomasti

HÄMEENKYRÖ 28.9.2023 12:25 Tilaajille

Jouni Lampinen pyytää eroa sivistyslautakunnan puheenjohtajuudesta – ”Lautakunnassa ei ole riittävää yksimielisyyttä”