MIELIPIDE 4.1.2023 13:00

Lukijalta: Isänmaan etu ensin? – ”Yhtiön mukaan suomalaiset poliitikot ovat toimineet norjalaisia ripeämmin tuulivoiman rakentamisen puolesta”



Helsingin Sanomien (3.1.) mukaan norjalainen Blastr Green Steel on tehnyt aiesopimuksen Inkooseen tulevasta terästehtaasta. Investointi on Suomen historian suurimpia, ja toteutuessaan tehdas työllistäisi noin 1 200 henkeä. Yritys pyrkii aloittamaan nopeasti niin sanotun vihreän teräksen tuotannon. Polttoaineena käytettäisiin pääosin tuulivoimalla tuotettua vetyä.

Aiemmin yhtiö suunnitteli terästehtaan rakentamista Pohjois-Norjaan. Se kuitenkin luopui tästä suunnitelmasta muun muassa siksi, että paikalliset kuntapäättäjät eivät hyväksyneet tuulivoiman rakentamista alueelle. Yhtiön mukaan suomalaiset poliitikot ovat toimineet norjalaisia ripeämmin tuulivoiman rakentamisen puolesta.
Uutinen antaa aihetta monenlaisiin pohdintoihin myös maakunnallisella tasolla. Vaalit lähestyvät, ja siksi jokaisen tulisi miettiä tarkkaan, mikä on isänmaan etu tässä maailmantilanteessa. Mielessä on hyvä pitää myös presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheessa esittämä näkemys siitä, että päästöttömiin energialähteisiin siirtyminen on myös turvallisuus- ja omavaraisuuskysymys – siis kovinta politiikkaa.


Perusikaalilainen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 18.4.2024 12:00 Tilaajille

Horhalanperän tuulivoimasta jätettiin kaavoitusaloitteet Ikaalisille ja Parkanolle – Kaavoitus voisi olla valmis vuonna 2027

HÄMEENKYRÖ 15.4.2024 17:00 Tilaajille

Hämeenkyrö: Pirkan ura huomioitava Konikallion tuulivoimahankkeessa

IKAALINEN 15.4.2024 13:00 Tilaajille

Kangaslammin energian kaavoituksen aloittaminen käsitellään Ikaalisissa uudelleen – Päätös kuuluukin kaupunginhallitukselle

IKAALINEN 13.4.2024 10:00 Tilaajille

Ikaalisten lausunto: Konikallion ympäristövaikutuksia on arvioitu kattavasti – Pohjaveden laatu ei saa heikentyä

IKAALINEN 12.4.2024 15:00 Tilaajille

Metsähallitus suunnittelee tuulivoima-aluetta Horhalanperälle Ikaalisiin ja Parkanoon – Voimaloita voisi tulla enimmillään yli 20