MIELIPIDE 4.1.2023 13:00

Lukijalta: Isänmaan etu ensin? – ”Yhtiön mukaan suomalaiset poliitikot ovat toimineet norjalaisia ripeämmin tuulivoiman rakentamisen puolesta”Helsingin Sanomien (3.1.) mukaan norjalainen Blastr Green Steel on tehnyt aiesopimuksen Inkooseen tulevasta terästehtaasta. Investointi on Suomen historian suurimpia, ja toteutuessaan tehdas työllistäisi noin 1 200 henkeä. Yritys pyrkii aloittamaan nopeasti niin sanotun vihreän teräksen tuotannon. Polttoaineena käytettäisiin pääosin tuulivoimalla tuotettua vetyä.

Aiemmin yhtiö suunnitteli terästehtaan rakentamista Pohjois-Norjaan. Se kuitenkin luopui tästä suunnitelmasta muun muassa siksi, että paikalliset kuntapäättäjät eivät hyväksyneet tuulivoiman rakentamista alueelle. Yhtiön mukaan suomalaiset poliitikot ovat toimineet norjalaisia ripeämmin tuulivoiman rakentamisen puolesta.
Uutinen antaa aihetta monenlaisiin pohdintoihin myös maakunnallisella tasolla. Vaalit lähestyvät, ja siksi jokaisen tulisi miettiä tarkkaan, mikä on isänmaan etu tässä maailmantilanteessa. Mielessä on hyvä pitää myös presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheessa esittämä näkemys siitä, että päästöttömiin energialähteisiin siirtyminen on myös turvallisuus- ja omavaraisuuskysymys – siis kovinta politiikkaa.


Perusikaalilainen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 20.3.2023 14:10 Tilaajille

Ikaalisten tilaama selvitys: yhdeksän voimalan tuulipuisto voisi tuoda alussa 800 000 euron kiinteistöverotulot vuodessa

MIELIPIDE 2.3.2023 11:05 Tilaajille

Lukijalta: Ihana Ikaalinen olikin vain unelma – ”Sen sijaan, että olisin rakennuttanut pihasaunan vanhaan hirsiaittaamme, ostin mummonmökin naapurimaakunnasta”

IKAALINEN 25.2.2023 16:06 Tilaajille

Ikaalinen: Myös Ikaalisten puolelle voisi selvittää Kankaanpään mahdollista Pirttijärven tuulivoima-aluetta

IKAALINEN 25.1.2023 17:25 Tilaajille

Pirkanmaan ely-keskus: Tevaniemen tuulivoimahankkeessa pitää minimoida melu- ja välkehaitta

IKAALINEN 29.12.2022 16:00 Tilaajille

Tuulivoima-adressin käsittelystä ympäristölautakunnassa kanneltiin aluehallintovirastoon

Näytä mainos