HÄMEENKYRÖ 25.5.2022 09:00

Kyröskartano muuttui ravintola- ja majatalo Brukaksi – ”Haluamme luoda tänne kodikkaan ilmapiirin”

Tuukka Olli

Kivinen Kyröskartanoksi nimetty rakennus seisoo komeana kukkulan laella keskellä hämeenkyröläistä maalaismaisemaa. Vuosien mittaan rakennus on palvellut muun muassa lastenkotina ja kunnalliskotina. Nyt se tarjoaa ravintolapalveluita ja kodikasta majoitusta. Tilaa on kosolti, joten se taipuu moneen.

– Suurimpaan juhlasaliin mahtuu helposti 50 ihmistä, mutta lisäksi on pienempiä tiloja, joten useamman kymmenen ihmisen tilaisuudet eivät ole ongelma. Myös pienempiä tiloja löytyy vaikkapa kymmenen hengen kokouksille, yrittäjä Helena Tyyskä esittelee.
Ravintola Bruka palvelee tilaus- ja ryhmäpainotteisesti. Sesonkiaikaan kesällä ravintola on auki säännöllisemmin, silloin voi poiketa vaikkapa jäätelölle tai tuopilliselle. Ruokailut ja muut palvelut hoidetaan tilausten mukaan.
– Meillä on taustalla pienyrittäjien verkosto. Voimme järjestää esimerkiksi tyky-päivän asiakkaiden toiveiden mukaan. Ruoat teemme itse, kontaktiemme kautta järjestämme muita palveluita sekä tarvittavia kyydityksiä.
Ravintolassa suositaan lähituottajien antimia.

Yläkerrassa majatalo

Samassa rakennuksessa toimiva Majatalo Bruka tarjoaa majoitustilat tällä hetkellä 25–30 henkilölle. Huoneita on eri kokoisia, perhehuoneista yhden hengen huoneisiin. Majoitustilaa tulee lisää, mutta Tyyskän ajatuksena on laajentaa talon toimintoja pikkuhiljaa ajan kanssa.

– Kaikki huoneet ovat erilaisia. Haluamme luoda tänne kodikkaan ilmapiirin. Sillä tavoin kunnioitamme rakennuksen taustaa, se on ollut koti monelle.
Toisessa kerroksessa majoittujilla on huoneiden lisäksi käytössä yhteistilat ja jääkaappi eväitä varten.
Kesän mittaan Kyröskartanolla järjestetään erilaisia tapahtumia. Esimerkiksi 10. kesäkuuta järjestetään yhdessä kahden muun yrittäjän kanssa juhlamessut, jossa pääsee maistelemaan kakkuja ja tutustumaan kukkatarjontaan. Heinäkuussa taas on tiedossa kantripäivät.
– Kontaktien kautta pystymme järjestämään tänne kodikasta musiikkia aikuiseen makuun, Tyyskä kuvailee.
Kyröskartanosta löytyy myös saunaosasto.

Paljon kyselyitä

Hämeenkyrön mittakaavassa Kyröskartano tarjoaa uudenlaisia palveluita. Kunnassa ei ole aiemmin toiminut tilausravintolaa, samalla majoituspaikkojen määrä nousee reilusti. Toiminnan alkutaipaleella palaute on ollut jopa yllättävän positiivista.

– Kyselyitä on tullut paljon. Tämähän on siinäkin mielessä erilainen konsepti, että olemme maalla. Mutta täältä pääsee nopeasti vaikkapa lapsiperhe Särkänniemeen. Täällä sitten odottaa päivän jälkeen täysi pöytä tullessa. Tilaa on paljon, joten se taipuu moneen: yrityksille, polttariseurueille, häihin, lapsiperheille... Tyyskä luettelee.
Kivisen päärakennuksen pihapiiristä löytyy myös tunnelmallinen piha-aitta.
– Sielläkin voi jotain toteuttaa. Katsotaan, mitä keksitään, Tyyskä hymyilee.
Hän uskoo, juuri tämän kaltaisen toiminnan olevan nousussa Suomessa, sillä ihmiset hakevat erilaisia kokemuksia. Ravintola- ja majatalo Brukan nettisivut ovat tekeillä, Tyyskä arvelee niiden valmistuvan kesäkuun alussa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 18.4.2024 13:00 Tilaajille

Kahvilan Kyröskoskelle avannut Monte Dahl vannoo palvelun nimiin – ”Pyydän, älkää tuoko astioitanne minulle”

HÄMEENKYRÖ 18.4.2024 11:00 Tilaajille

Leppäkösken Lämpö osti yritystontteja Hämeenkyröstä – ”Tiedotamme lähiaikoina”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 17.4.2024 17:00 Tilaajille

Voimajohdon uusi ympäristöarviointi julki – Kuukausi aikaa kommentoida

HÄMEENKYRÖ 15.4.2024 17:00 Tilaajille

Hämeenkyrö: Pirkan ura huomioitava Konikallion tuulivoimahankkeessa

HÄMEENKYRÖ 15.4.2024 15:00 Tilaajille

Pirkanmaan musiikkiopisto ja Tampereen konservatorio fuusioitumassa – Ei väliä, sanoo Hämeenkyrö