Mielipiteet 24.5.2021 10:00

Kunnallisvaalien kynnyksellä

Haluan ottaa puheeksi Ikaalisten kaupungin ei-yrittäjäystävällisyyden ja sisäänpäin lämpiävyyden, jonka kohteeksi jouduin hakiessani luvanvaraista yritystä Ikaalisiin vuonna 1984.
Olin Aamulehden järjestämässä vaalipaneelitilaisuudessa Ikaalisten Omalla Tuvalla 29.3.2017, jossa paneelikeskustelijat lupasivat tehdä Ikaalisista Pirkanmaan yrittelijäystävällisimmän kunnan, kannatan ajatusta. Haluan puhua asiasta kuinka minut otettiin vastaan kaupungin eri toimijoiden taholta Ikaalisiin 37 vuotta sitten.
Itselläni on karvaita kokemuksia Ikaalisten kaupungin yrittäjäystävällisyydestä, jota ei ollut ”hitustakaan”, kun olin itse perustamassa yritystä Ikaalisiin. Pyysin suosituksia firmani pystyttämiseen, joka oli luvanvaraista, yleensä sen pyynnöstäni sain. Kun olin kaupungin kansliassa hakemassa kaupungin suositusta, kuulin seinän läpi, kun sieltä kaupungin johtohenkilö tuohtuneena soitti lääninhallitukseen; ”eikö sitä asiaa ole vieläkään päätetty”! Lupaa ei olisi myönnetty ulkopaikkakuntalaiselle, vaan sisäpiiriin. Valitusrumba; jopa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka, johon osallistui jossain muodossa myös kaupungin johtohenkilöitä, jossa yritettiin ajaa sisäpiiriläistä kyseiseen toimeen kuin käärmettä pyssyyn.
Uuden yrittäjän Ikaalisiin toivotti tervetulleeksi kukkatervehdysten muodossa ainoastaan Sastamalasta ”silloisesta Vammalasta” Yrittäjien vakuutusyhtiö ja yksi paikallinen kilpailija. Ikaalisten kaupunki, seurakunta eikä Ikaalisten yrittäjät noteeranneet yritykseni perustamista paikkakunnalle mitenkään. Tästä huolimatta liityin Ikaalisten Yrittäjiin. Minut otettiin hyvin vastaan asiakkaiden taholta. Paras konsultti on tyytyväiset asiakkaat.
Vaimoni sai kyllä heti töitä paikallislehdestä ja hän oli paljon myös mukana yritykseni toiminnassa. Myöhemmin hän toimi oman yrityksen parissa.
Havaintoja yrittämisestä on kertynyt roppakaupalla, kaikesta muustakin on myös valitettu, jopa yrityksen nimestä. Ilkivallalta en ole myöskään välttynyt, muun muassa yritykseni kalustoa joutui ilkivallan kohteeksi. Päänsärkyäkin on podettu!
Nyt eletään vuotta 2021 ja toivottavasti on ääni kellossa muuttunut ja uudet yrittäjät ovat tervetulleita Ikaalisten kaupunkiin yrittäjäksi, eikä nurkkakuntaisuutta ja sisäänpäinlämpiävyyttä esiinny. Mikroyritteliäisyys on kuntapolitiikan yksi osa-alue, se kunniaan. Mielestäni yhden yrittäjän työllistävä vaikutus ulottuu laajalle, muun muassa mainosten muodossa paikallislehtiin, kirjanpitotoimistoihin, kauppoihin, auto- ja kumikorjaamoihin. Yrittäjyyden puolesta on Oivalehden lukijoilta-osastossa liputtaneet muun muassa Johanna Ylihaveri, Jari-Matti Ollila, Jari Ollonberg, Esa Talonen ja Pauli Haapaniemi. Olemmehan kaikki samassa veneessä, jota pitäisi soutaa samaan suuntaan.
Iloinen uutinen 18.3.2021 UutisOivassa! Toivotan Ikaalinen Span uusille yrittäjille menestystä ja onnea rohkeasta yrityksestä. Toivotaan myös näin eläkeläisten puolesta, että suositut vesijumpat jatkuisivat!

Eläkkeellä oleva entinen yksityisyrittäjä

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 19.4.2024 17:00 Tilaajille

Jämijärvellä mietitään, striimataanko edelleen kaikki valtuuston kokoukset

IKAALINEN 19.4.2024 09:00 Tilaajille

Julia Vähä-Peltomäki ryhtyi osa-aikaiseksi yrittäjäksi: Macaron-leivosten teko on oma erikoistaitonsa

JÄMIJÄRVI 18.4.2024 15:00 Tilaajille

Jämijärven tilinpäätös viipyy yhteistyökumppanin ongelmien vuoksi

JÄMIJÄRVI 16.4.2024 13:40 Tilaajille

”Pitää luoda ympäristö, jossa kukaan ei jää yksin” – Nuorten tilanne huoletti Jämijärven valtuustoa

IKAALINEN 13.4.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunki myönsi noin 6 000 euroa vesistöjen kunnostushankkeisiin