IKAALINEN 3.2.2022 15:00

Krista Pärmäkoski suuntaa mitali mielessä Pekingin kuplaan

Tuukka Olli

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski on yksi mitalitoivoistamme Pekingin olympialaisissa. Pärmäkosken asioidenhoitaja Aki Pajunoja myöntää, että olympialaisissa ei voi muuta metsästää kuin mitalia, vaikka kilpailu onkin kovaa.

– Varmaan perinteisen kymppi on Kristalle se mieluisin matka, mutta varsinaista asetettua päämatkaa ei ole. Ensimmäisenä ohjelmassa on yhdistelmähiihto, siihen osallistutaan ja se näyttää suunnan. Sen mukaan tarkentuu kisojen loppuohjelma Kristan osalta, Pajunoja kertoo.
Toimivaa reseptiä ei ole tapana muuttaa. Vuosien mittaan Pärmäkoski on löytänyt tutut valmistautumismetodit kisoihin, eikä niistä laisteta nytkään. Tammikuun lopulla Pärmäkoski viimeistelee kuntoaan korkean paikan leirillä Keski-Euroopassa.
– Valmistautuminen tapahtuu tutussa paikassa 1 800 metrin korkeudessa. Mukana on valmentaja Matti Haavisto valvomassa. Noin korkealla kun ollaan, täytyy harjoitustehojen olla reilusti tavallista alempana.

”Kiinan kansalaista ei nähdä läheltäkään”

Korona-ajan olympialaisissa nähdään useita erityisjärjestelyitä. Urheilijat ovat kuplassa, joka alkaa jo lentokentällä. Koko Kiinassa olonsa aikana urheilijat saavat liikkua suorituspaikkojen ulkopuolella vain kisakylässä. Kaikki kontaktit ovat niin vähissä kuin vain on mahdollista.

– Tavallista Kiinan kansalaista kukaan urheilija ei tule näkemään läheltäkään. Tekemisissä ei olla median, ei kisajärjestäjien, ei kenenkään kanssa. Tämä on ihan todellinen kupla, lenkillekin pääsee vain kisakylän kadulle.
Urheilijoilla on mahdollisuus käyttää kisakylän punttisalia omilla vuoroillaan, mutta Suomen joukkue vie omat painot mukanaan. Pajunoja kertoo, että kyseessä on huoneistohotelli, joka mahdollistaa erilaisia järjestelyitä.
– Kristaa tämä on vähän harmittanut, sillä hän on olympialaisissa pitänyt siitä, että saa tavata muiden, eksoottisten maiden urheilijoita ja eri lajien harjoittajia.

Kisojen alla eristäytyminen ei uutta

Kontaktien välttäminen ei kuitenkaan ole urheilijalle mitenkään uutta. Pajunoja muistuttaa, että maailmassa on muitakin tauteja kuin korona, eikä urheilija halua niistä mitään kisojen alla.

– Krista ei ole tähänkään mennessä käynyt edes kaupassa isojen kisojen alla. Näin siis jo ennen kuin koronasta tiedettiin mitään.
Olympialaisten jälkeen Pärmäkosken ohjelma pysyy tiiviinä. Kisojen viimeinen matka, naisten 30 kilometrin yhteislähtö on 20. helmikuuta. Jo 24. helmikuuta Pärmäkosken on tarkoitus osallistua Helsinki Ski Weeks -hiihtoihin Olympiastadionilla. Kisat televisioidaan Suomen lisäksi laajasti ympäri maailmaa. Kaksi päivää myöhemmin on tiedossa Maailmancupin Lahden osakilpailu.
– Kisakausi jatkuu huhtikuulle asti. 1.–3. huhtikuuta hiihdetään SM-kisat Rovaniemellä. Silloin nähdään, saadaanko taas mitalijuhlat Ikaalisiin.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 26.3.2024 14:37 Tilaajille

Krista Pärmäkoskesta elämäkerta – ”Aina se yllättää, miten pintaraapaisu mediassa nähdään”

IKAALINEN/ÄÄNEKOSKI 24.3.2024 14:22 Tilaajille

Hopeaa naisten SM-viestistä Äänekoskelta Ikaalisten Urheilijat – Hilla Niemelä teki uskomattoman loppukirin

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 23.3.2024 14:20 Tilaajille

Krista Pärmäkoski SM-hopealle 10 kilometrillä Äänekoskella – Viikonlopun jo toinen hopea

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 22.3.2024 13:47 Tilaajille

Krista Pärmäkoski SM-hopealle vitosella Äänekoskella – ”Väsyneitä naisia”

RUOTSI 18.3.2024 14:00 Tilaajille

Krista Pärmäkoski hiihti kuudenneksi ja yhdeksänneksi maailmancupin päätöskisoissa