IKAALINEN 17.6.2021 11:00

Koulutushanke antaa lisää osaamista viidelle ikaalilaiselle yritykselle

Liisa Raipala

Viisi ikaalilaista mikroyritystä pääsee kehittämään osaamistaan koulutushankkeen avulla tänä ja ensi vuonna. Leader Pohjois-Satakunta on antanut myönteisen päätöksen Kortit kuntoon -hankkeelle, jota hallinnoi Kehittämisyhtiö Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy.

Hanke on suunnattu Ikaalisissa toimiville autokorjaamo- ja rakennusalan mikroyrityksille, ja mukaan lähtivät Autohuolto Tapiainen Oy, Autohuolto J. Joensuu, Autokorjaamo Salmela Oy, Rakennuspalvelu Soukko ja Rakennustyö Lammi Oy. Hankerahoitus kattaa 75 prosenttia kustannuksista, ja viisi yritystä maksavat yksityisen rahoitusosuuden.
Kehittämisyhtiön tiedotteen mukaan hankkeen tarkoituksena on yrittäjien ja henkilöstön pätevöityminen alan tekniikan kehitykseen ja viranomaisten vaatimuksiin. Koulutusta tarvitaan, mutta moni koulutus on vaikeasti saavutettava etäisyyksien ja aikataulujen vuoksi. Hankkeen aikana järjestetäänkin mukaan lähteneille yrityksille Ikaalisissa täsmäkoulutuksia, joiden avulla ne esimerkiksi voivat vastata viranomaisvaatimuksiin hankkimalla vaadittuja sertifikaatteja.
Autokorjaamot saavat esimerkiksi sähkö- ja hybridiautojen korjaamiseen pätevöittävää koulutusta, ja rakennusalan yrityksissä päästään kouluttautumaan useita alalla vaadittuja sertifikaatteja ja pätevyyksiä varten. Lisäksi koulutuksiin kuuluu esimerkiksi ensiapua, hätäensiapua, työturvakoulutusta ja työhyvinvointikoulutusta.
Elokuun alussa alkavan hankkeen rahoitus tulee EU:n Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Tavoitteena on kehittää yritysten kilpailukykyä, yrittäjyyttä ja yritysten verkostoitumista.
– Olen erittäin ilahtunut, että saimme leader-rahoituksen hankkeelle. On hienoa, että pääsemme Ikaalisissa toteuttamaan paikallisten mikroyritysten kanssa heitä monipuolisesti hyödyttävän hankkeen ja kehittämään alueen elinvoimaisuutta, toteaa Kehittämisyhtiön toimitusjohtaja Jarkko Sorvanto tiedotteessa.
Yritykset ovat aktiivisesti ideoineet hanketta ja nostaneet koulutustarpeita esille.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 15.3.2024 09:00 Tilaajille

Rakennusalan koulutuksessa huolena harjoittelupaikkojen vähyys – ”Kyllä tästä noustaan”

HÄMEENKYRÖ 20.12.2023 16:00 Tilaajille

Osaralla alkaa erä- ja luonto-oppaiden koulutus – Ensimmäiset opiskelijat sisään syksyllä

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 4.6.2022 09:00 Tilaajille

Saskylle yli 300 000 euroa kansainväliseen liikkuvuuteen – vaihtoja toteutetaan rahoilla pääosin ensi lukuvuoden aikana

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 25.3.2022 11:00 Tilaajille

Yhteishaku päättyi – Seudun lukioiden hakijamäärät putosivat

VILJAKKALA 16.2.2022 13:00 Tilaajille

Mihin peruskoulun jälkeen? – Viljakkalalaiset nuoret tähtäävät studioon kameran taa ja lukion sirkuslinjalle