Kaupallinen artikkeli 5.10.2022 00:00

Koneistus Koivumäki uskoo laatuun, luottamukseen ja joustoon


Tilaajat vievät jämijärveläisen Koneistus Koivumäen työstämiä osia ympäri maailman. Luotettavuus on yrityksen valttikortti, muttei ainoa.

Sen minkä lupaamme, sen myös pidämme.
Jämijärveläisessä Koneistus Koivumäessä halutaan pitää kiinni motoksi muodostuneesta periaatteesta.
– Luotettavuus on suomalainen myyntivaltti. Puhutaan totta ja seistään sanojen takana, yrittäjä Tero Koivumäki sanoo.
Alihankintakonepaja koneistaa kappaleita eli tekee ainetta poistavaa metallintyöstöä. Käytännössä konepajalle tulee esimerkiksi metallitanko tai esityöstetty metalliosa, joka pääsee Koneistus Koivumäen sorviin tai jyrsinkoneeseen. Metalli lastutaan asiakkaan toivomaan muotoon CNC-koneilla tai manuaalikoneilla. Sitten osa lähtee eteenpäin tilaajalle ja maailmalle.
Koneistus Koivumäen koneistamia osia löytyy esimerkiksi selluteollisuudesta, energiateollisuudesta sekä varastointijärjestelmistä eri puolilta maailmaa.
Alihankintaa yritys tekee tällä hetkellä pääsääntöisesti vain suomalaisille asiakkaille, jotka vievät osia edelleen eteenpäin.

Koneistus vaatii ammattitaitoa

Tero Koivumäki perusti alihankintakonepajan vuonna 2001. Yrityksessä työskentelee kymmenkunta työntekijää. Yritys ottaa myös työharjoittelijoita ja tet-harjoittelijoita.
Pahan kielen kuulee toisinaan sanovan, ettei Suomessa kannattaisi yrittää varsinkaan mitään teollisuuteen liittyvää. Tero Koivumäki on eri mieltä.
– Välillä näytti siltä, että kilpailukyky oli luisumassa Aasiaan ja Itä-Eurooppaan, mutta mielestäni kilpailukykymme on palautumassa. Suomessa on ihan hyvä yrittää, Koivumäki sanoo.
Muutokseen vaikuttaa ensinnäkin tulo- ja elintason nousu Aasiassa ja Baltian maissa.
Koneistus on ala, jonka asiakkaat tarvitsevat takeet laadusta ja toimitusaikojen pitävyydestä. Suomessa näistä kriteereistä ollaan tarkkoja.
– Koneistus vaatii korkeata ammattitaitoa.
Koneistus Koivumäki vaalii filosofiassaan myös joustoa. Se pätee niin yrityksen työntekijöiden kuin asiakkaiden suhteen.
– Meillä on esimerkiksi liukuva työaika. Työntekijöillä on vapaus tuoda itsensä ja vahvuutensa toteutuksessa esiin, kunhan lopputuote on vaatimusten mukainen, Koivumäki sanoo.
Luotettavana alihankintakumppanina Koneistus Koivumäki haluaa olla ystävä yhteistyökumppanien hädässä.
– Kerran esimerkiksi ajoimme asiakkaalle varaosan puolimatkaan vastaan, kun heillä oli mennyt kone rikki. Osa lähti meiltä kello 23 ja oli itärajalla asennusvalmiina seuraavana aamuna kello 6, Koivumäki kertoo.
– Se onnistui äärimmäisen hyvän työntekijäkaartin ansiosta. Joustavuus on tällä alalla yhtä tärkeää kuin luotettavuus. Meidän työntekijämme eivät jätä pulaan.

Asiakassuhteet kestävät

Koneistus Koivumäki on saanut suurimman osan asiakkaistaan niin sanotun puskaradion kautta. Tyytyväiset asiakkaat ovat suositelleet yritystä muille luotettavaa konepajaa etsiville.
Koneistus Koivumäki tavoittelee maltillista kasvua.
– Olemme investoineet joka vuosi koneisiin ja tiloihin ja sillä tavoin pysytelleet kysynnän mukana. Tavoitteemme on kasvaa pikku hiljaa ja säilyttää asemamme, Koivumäki sanoo.
Koneistus Koivumäen asiakassuhteet ovat pitkiä. Yrityksellä on asiakkaita, jotka ostivat koneistuspalveluita jo yli 20 vuotta sitten yrityksen aloittaessa.
Se on yksityiskohta, joka kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Koneistus Koivumäki

Rannanperäntie 237, 38800 Jämijärvi
P. 0400 813 678
tero.koivumaki@koneistuskoivumaki.fi
www.koneistuskoivumaki.fi

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

OIVASEUTU 26.3.2023 10:00 Tilaajille

Työttömyysluvut junnaavat paikoillaan – Ikaalisissa työttömänä yli 9 prosenttia

IKAALINEN 23.3.2023 15:30 Tilaajille

Pinnat vaaleiksi, ikkunat uusiksi ja katto uuteen uskoon – ikaalilaisten kodeissa on tehty monenlaista remonttia

OIVASEUTU 23.3.2023 12:00 Tilaajille

Ikaalinen Pirkanmaan kärkiäänestäjä ensimmäinen päivänä – Hämeenkyrö ja Ylöjärvi listan hännillä

JÄMIJÄRVI 16.3.2023 17:00 Tilaajille

Jämijärvi muistaa henkilöstöä ja luottamushenkilöitä tasakymmeninä – erillinen sääntö takaa tasapuolisuuden

IKAALINEN 7.3.2023 10:00 Tilaajille

Ihmisen pitää oppia, että saa koiran tekemään oikein – ”Koira ei puhu ihmisen kieltä”, kertoo koirakoulun väki