HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 13.1.2022 11:00

Karanteeneista luovutaan, koronavilkku ei vilkuta, jäljitystä rajataan selvästi – koronatilanteesta koetetaan selvitä voimavaroja keskittämälläPirkanmaan sairaanhoitopiiri luopuu pääosin altistuneiden jäljityksestä. Muutoksella pyritään selvittämään tartunnanjäljitykseen kehittynyt merkittävä viive. Samalla luovutaan myös Koronavilkun avauskoodien lähettämisestä.

Altistuneita jäljitetään edelleen terveydenhuollon yksiköistä, hoivalaitoksista ja asumisyksiköistä.
– Tehokkain keino estää vaikeaa koronavirustautia on väestön laajamittainen rokottaminen, sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan.

Sairastuneen eristysaika lyhenee viiteen vuorokauteen

Eristysaika lyhenee Pirkanmaalla viiteen vuorokauteen, sillä valtavirukseksi noussut omikron leviää aiempia muunnoksia nopeammin. Päätös perustuu THL:n 5. tammikuuta tekemään ehdotukseen. Perusteluna on vertailu muiden maiden käytäntöihin sekä terveydenhuollon riittävän työvoiman takaaminen. Kun sairastunut on ollut viisi päivää eristyksessä, hän voi palata töihin tai opiskelupaikkaansa, mikäli oireet ovat helpottaneet. Oireiden jatkuessa poissaoloa voidaan tarvittaessa jatkaa sairauslomana lääkärin arviolla.
Myös karanteenista luovutaan. Tartunnan saaneiden kanssa samassa taloudessa asuville ja muille lähikontakteille ei ole enää mahdollista antaa yksilöllistä neuvontaa eikä heitä ole perusteltua asettaa karanteeniin.
Altistuneiden suositellaan toimivan omatoimisesti tartuntariskin vähentämiseksi.
Ennen tämän tiedotteen julkaisua asetetut eristykset ja karanteenit ovat jo asetettuja, eikä tällä linjamuutoksella ole vaikutusta niihin. Valtavan eristys- ja karanteenipäätösmäärän uudelleenkäsittely ei ole nykyisessä tilanteessa mahdollista.


Altistunut voi jatkaa normaalisti töissä


Koronavirusinfektiolle altistunut oireeton henkilö voi jatkaa töissään ja opiskeluissaan normaalisti. Mikäli hänellä ilmenee koronavirusinfektioon sopivaa oireistoa, hänen tulee viipymättä omaehtoisesti eristäytyä kotiin.

Oireettomankin altistuneen tulee välttää tarpeettomia sosiaalisia kontakteja viikon ajan altistuksen jälkeen, ja käyttää työ- tai opiskelupaikkakontakteissa maskia, sekä noudattaa tarkasti käsihygieniaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

Uutiset 18.1.2022 15:23 Tilaajille

Koronarajoituksia esitetään jatkettavaksi kahdella viikolla – ”Joka toinen hengitystieinfektioon sairastunut potee koronaa”

KOLUMNI 16.1.2022 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Omavastuu ja oma vastuu – ”Rokotuksista kieltäytynyt tietää ja halutessaan osaa ymmärtää, mitä seurauksia päätöksestä on yhteiskunnalle”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 14.1.2022 17:00 Tilaajille

Koronan kotitestit käyvät kaupaksi, joulunpyhien alla kysyntä kasvoi hetkellisesti

PÄÄKIRJOITUS 13.1.2022 07:00 Tilaajille

Rajoituksilla ei saa hämmentää - ”Mikäli uusiin rajoituksiin päädytään, ne pitää antaa ajoissa ja selkeästi”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 11.1.2022 15:28 Tilaajille

Maskit käyttöön kaikille koululaisille, linjaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri