VILJAKKALA 18.9.2021 14:00

Julkaisukiertueen aloittanut Jesse Markin kuuluu onnekkaiden joukkoon – "Minulla on kavereita, joilla ei ole ollut yhtä hyvää säkää"

Anne Salminen

Ihanaa musiikkia.
Sellaista on viljakkalalaislähtöisen Jesse Markinin tuorein albumi Noir Helsingin Sanomien kriitikko Oskari Onnisen mukaan.
Noir on kerännyt kiitteleviä arvioita myös muun muassa Rumbalta, Soundilta sekä kansainväliseltä Atwood Magazineltä.
Jotain varsin merkityksellistä kertonee sekin, että kesäkuussa julkaistua albumia on kuunneltu paljon: esimerkiksi kappaletta Exodus on syyskuun puolivälissä kuunneltu pelkästään Spotifyssä jo yli 202 000 kertaa.
– Kyllä mulla on ollut hyvää tuuria, Markin kommentoi.
Niin, Markinin mukaan ei riitä, että musiikki on ihanaa: ympärillä täytyy olla oikea joukko ihmisiä, jotka haluavat puskea albumia oikeisiin kanaviin – ja jotka osaavat tehdä sen oikeaan aikaan.
– Hyvä levy on tärkeää, mutta se on vain yksi osa menestystä. Minulla on kavereita, jotka tekivät hyviä levyjä, mutta joilla ei ole ollut yhtä hyvää säkää, Markin sanoo.
Markin pitää itseään onnekkaana senkin puolesta, että pandemia ei ole koetellut häntä artistina yhtä kovaotteisesti kuin monia muita. Noirin tekoon korona vaikutti hyvässä ja pahassa.
– En päässyt esiintymään, mutta toisaalta oli paljon aikaa levyn työstämiseen ja hiomiseen, Markin sanoo.

"Kipeistäkin paikoista voi syntyä jotain hyvää"

Viljakkala kuuluu Markinin musiikissa nyt ja aina.
– Viljakkala on muokannut mua ja muokkaa edelleen. Kaikki kokemukset kulkee mukana, niitä ei ole edes mahdollista jättää poies. Kaikki kuuluu, jos osaa kuunnella, muusikko sanoo.
– Voi miettiä, että mitähän tämä ihminen on kokenut, kun hän laulaa näin. Polkuja voi jäljittää tai olla jäljittämättä. Ei kaikki tykkää kuunnella kappaleita niin syvällisesti.
Musiikki tuli Liberiassa syntyneen ja Ghanasta kuusivuotiaana Viljakkalaan muuttaneen Markinin kanavaksi purkaa ja käsitellä tunteita hänen ollessaan 12-vuotias. Markin oli pienen yhteisön ainoa tummaihoinen jäsen, joten hän näki ja koki ennakkoluuloja ja vihamielisiäkin asenteita.
– Viljakkalassa on myös ihmisiä, jotka ovat tuoneet mun elämään niin paljon hyvää, etten vaihtaisi sitä ikinä mihinkään – esimerkiksi äitiä, Markin sanoo.
– Ei pidä ajatella, että kaikki olisi ollut paskaa. Ja kipeistäkin paikoista voi syntyä jotain hyvää.

Varovaisia toiveita tulevaisuuteen

Levynjulkaisukiertue alkoi Saksan Schleswigistä syyskuun puolivälissä, vaikka Markin esittikin albumin satoa muun muassa Pietarissa, Tallinnassa ja Helsingissä jo ennen virallista kiertuetta.
Käynnissä olevalla kiertueella Markin tulee keikkailemaan muun muassa Tampereella, Vaasassa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Kiertue päättyy joulukuussa Lahteen.
Koronapandemia ei ole vielä ohi, joten pidemmälle tulevaisuuteen Markin uskaltaa toivoa vain varovaisesti. Tulevaisuudessa hän haluaisi keikkailla ja saada enemmän jalansijaa ulkomaisilla musiikkimarkkinoilla.
Lisää keikkoja, korkeammalta ja kovempaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, VILJAKKALA 24.3.2024 10:00 Tilaajille

Takavuosin reality-suosikki Suuri Seikkailu alkoi – Latela-Lauri heti vaikeassa paikassa

VILJAKKALA 10.2.2024 23:10 Tilaajille

UMK: Euroviisuihin lähtee Windows95man – Jesse Markin ei selvinnyt voittajaksi

Uutiset 10.2.2024 10:00 Tilaajille

Viljakkalan Jesse kilpailee tänään euroviisupaikasta – UMK-finaali käydään illalla, näin äänestät

VILJAKKALA 8.2.2024 11:00 Tilaajille

UMK-finaalissa lauantaina kilpaileva Jesse Markin muistelee Viljakkalaa – Katso video!

HÄMEENKYRÖ, VILJAKKALA 24.1.2024 17:00 Tilaajille

Latela-Lauri ja Jesse Markin samassa tosi-tv-sarjassa – Takavuosien Suuri seikkailu palaa