Pääkirjoitus 12.8.2021 07:00

Joko pian saa harrastaa normaalisti?

Katri Linnikko
Katri Linnikko

Tavallisesti tähän aikaan vuodesta mielessä kuplii ajatuksia siitä, mitä kaikkea kivaa voisi alkaa syksyn pimeinä iltoina harrastaa. Kansalais- ja musiikkiopistot, urheiluseurat ja erilaiset järjestöt tarjoavat yhdessä lukemattomia harrastusvaihtoehtoja. Kesän jälkeen on ihanaa ja turvallista siirtyä aikataulutettuun arkeen ja rutiinien pariin. Syksyn viehätykseen kuuluu myös ajatus siitä, että voi aloittaa jotain uutta ja kiinnostavaa.
Tänä vuonna monia harrastusryhmiä varjostaa viime talven tavoin korona. Esimerkiksi kansalaisopistoissa odotetaan kuumeisesti, päästäänkö kursseja aloittamaan paikan päällä vai joudutaanko opetus aloittamaan verkon välityksellä. Osa kursseista toki onnistuu teknisesti hyvin myös verkossa, mutta osa kursseista täytyy peruuttaa. Eikä tekninen mahdollisuus toki monessakaan harrastuksessa korvaa läsnäoloa ja tuo samaa iloa kuin ryhmässä harrastaminen.
Pahimmillaan osa harrastuksista on ollut monella lähes puolitoista vuotta tauolla. Koronan tuomat harrastustauot näkyvät ainakin urheilussa monissa joukkuelajeissa harrastajamäärien selkeänä vähentymisenä. Monien lajien parista on kantautunut viestiä, että varsinkin junioriharrastajat ovat kaikonneet. Seuroilla onkin nyt täysi työ saada kännyköiden ja konsolipelien pariin uppoutuneet lapset ja nuoret takaisin liikunnan pariin. Eikä kaikille aikuisillekaan välttämättä ole helppoa lähteä uudelleen liikkeelle ja harrastamaan, kun yli vuosi on pääosin etäilty ja oltu sosiaalisesti eristyksissä.
Suurimmalla osalla on kuitenkin varmasti jo kipeä halu päästä takaisin ihmisten pariin ja sosiaalisiin ympyröihin. Onneksi rokotekattavuus alkaa Suomessa olla jo niin korkealla tasolla, että haave paluusta normaaliin niin arjessa kuin harrastustoiminnassakin on toivottavasti enää ajan kysymys.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 24.4.2024 14:00 Tilaajille

Kesäteatterit haluavat jälleen hykerryttää katsojia niin hauskoilla hahmoilla kuin tarinoiden käänteillä

JÄMIJÄRVI 19.4.2024 17:00 Tilaajille

Jämijärvellä mietitään, striimataanko edelleen kaikki valtuuston kokoukset

IKAALINEN 19.4.2024 09:00 Tilaajille

Julia Vähä-Peltomäki ryhtyi osa-aikaiseksi yrittäjäksi: Macaron-leivosten teko on oma erikoistaitonsa

JÄMIJÄRVI 18.4.2024 15:00 Tilaajille

Jämijärven tilinpäätös viipyy yhteistyökumppanin ongelmien vuoksi

JÄMIJÄRVI 16.4.2024 13:40 Tilaajille

”Pitää luoda ympäristö, jossa kukaan ei jää yksin” – Nuorten tilanne huoletti Jämijärven valtuustoa