Mielipiteet 17.9.2021 12:35

Järkeä päätöksentekoon

Ilmastoasiat ovat tulleet voimakkaasti esille. Suomesta pyritään tekemään maailman pelastaja. Vaikka lämmittäisimme talomme auringon valolla, se voi onnistua kesällä, mutta ei talvella.
Pitää löytää muut konstit. Ikaalinenkin on haavoittuva, jos öljyn käyttö kielletään. Puu jää ainoaksi vaihtoehdoksi, mutta kohta sekin on laitonta?
Emme saa maailman ilmastoa parannettua. Taloutemme saamme tällä kouhotuksella tuhottua.
Tietoon on tullut ilmastoasiassa, että Kiina saastuttaa yhdeksässä tunnissa ilmaa enemmän kuin Suomi vuodessa. Jos tieto pitää paikkansa, on Suomessa otettava pikaisesti järki käteen päätöksiä tehtäessä.
Toinen tieto kertoo, että Venäjä avaa Viipurin lähelle 16 000 hehtaarin turvealuetta, josta saadaan Suomeenkin turvetta, kun täällä oma tuotanto ollaan ajamassa alas. Tältäkin seudulta on kyselty yrittäjiä turveurakointiin ja kuljetuksiin ajamaan Suomeen turvetta.
Toinen järjenvastainen asia on, että Suomeen rahdataan laivoilla poltettavaa haketta Etelä-Amerikasta. Kukaan ei puhu mistään ilmansaasteista. Jotkut poliitikot ovat esittäneet, että Suomessa pitää siirtyä kaukolämpöön. Edellä mainitut asiat toteuttavat toiveet. Metsiimme saadaan haketuonnin mukana kasvitauteja ja tuhohyönteisiä.
Myös maataloutta vastaan hyökätään voimakkaasti. Kun tietää kuinka talouden riskirajoilla maatalousyrittäjät toimivat, ei pidä yrittää tätäkin toimintaa tuhota. Vai onko siinäkin toive siirtyä ulkoa tuottavaan ”puhtaaseen” ruokaan?

Tapio Viitasalo
Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 24.10.2021 06:00 Tilaajille

Lukijalta: Lapset ja eläimet tervetulleita pihaan, mutta aikuiset voisivat miettiä kulkemistaan – ”Itse en kyllä menisi kenenkään pihalle kutsumatta”

HÄMEENKYRÖ 23.10.2021 14:00 Tilaajille

Kaikki lähti siitä, kun hämeenkyröläinen Liisa-Ida Sorsa näki julisteen toimiston seinällä – pian hänen havaintoaan hyödyntävät Nasa ja Esa

MIELIPIDE 21.10.2021 12:00 Tilaajille

Lukijalta: Kotirauhaa kaivataan – ”Kameralla tuijotetaan aidan takaa suoraan ikkunaan”

MIELIPIDE 11.10.2021 06:00 Tilaajille

Lukijalta: Ajoitukset kohdillaan Ikaalisissa – ”Menestystä molemmille hankkeille”

MIELIPIDE 10.10.2021 06:00 Tilaajille

Lukijalta: Ei säästön takia voi siirtää uuteen paikkaan – eikö itsemääräämisoikeus koske kehitysvammaisia?