JÄMIJÄRVI 4.5.2023 18:00

Jämijärven Sotaveteraanit lakkauttaa toimintansa – liittyy perinneyhdistykseenJämijärven Sotaveteraanit ry on aloittanut toimintansa jo vuonna 1967. Päätös toiminnan lopettamisesta on tullut ajankohtaiseksi, kun muutkin lähikuntien pienet yhdistykset ovat päättäneet liittyä osaksi perustettua sotien 1939–1945 Pohjois-Satakunnan perinneyhdistystä. Jämijärven yhdistykseltä jäävät varat siirtyvät myös perinneyhdistykselle.

Suurempaan yhdistykseen liittyminen ei tarkoita sitä, että paikallisuus unohdetaan. Tarkoitus on jatkossakin käyttää varoja myös paikallisesti Jämijärvellä. Yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Rajala valittiin Jämijärven edustajaksi Perinneyhdistykseen. Tärkeimpänä asiana esiin nousi, että jatkossa ymmärrettäisiin myös veteraanityön merkitys, ja että tietoon tulisivat sotiemme opetukset, jotta voimme jatkossakin viettää rauhan päivää.
Mukana kokouksessa oli Satakunnan Sotaveteraanipiiristä rovasti Anssi Joutsenlahti. Hän toi piiristä terveisiä ja luovutti ansiomerkit yhdessä puheenjohtaja Juhani Rajalan kanssa.
Kokouksen aikana Jouko Kulmala lahjoitti Jämijärven yhdistykselle setänsä Oiva Kulmalan kunniamerkit. Hän toivoo, että ne päätyisivät myös perinneyhdistykseen. Toiveena on, että muistoesineet ja tarinat kulkisivat myös perinneyhdistyksen kautta sukupolvelta toiselle.
Kokouksessa jaettiin kultaiset ansiomerkit Juhani Rajalalle, Päivikki Majamäelle, Pirkko Laitajärvelle, Jouko Kulmalalle ja Helena Rajamäelle.
Ensimmäisen lopettamiskokous pidettiin lauantaina 22. huhtikuuta.. Toinen lopettamiskokous pidetään maanantaina 22. toukokuuta kello 13 Jämijärven seurakuntakodilla.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 23.9.2022 08:30 Tilaajille

Lakkautettava yhdistys teki viimeisen suuren tekonsa: Jämijärvellä kunnostettiin sankarivainajien muistokivet