JÄMIJÄRVI 14.9.2022 17:00

Jämijärveläiset pääsevät hikoilemaan, kun kunta rakentaa liikuntapaikkoja – pulkkamäki vaijeriliu'ulla, katukoriskenttä, pelipaikka salibandylle...

Liisa Raipala

Jämijärven lähiliikuntapaikat ovat seuraavan parin vuoden aikana kohenemassa entistä ehommiksi. Iso uudistus on uuden koulu- ja päiväkotirakennus Pääskyn yhteyteen rakentuva lähiliikuntapaikka, johon on tulossa muun muassa peliareena salibandylle ja koululiikunnalle, asfaltoitu katukoripallokenttä, kuntoportaat sekä pulkkamäki, jonka päältä lähtee vaijeriliuku.

Kunta sai lähiliikuntapaikan rakentamiseen valtionavustusta 275 000 euroa, ja kustannusarvio kaikkiaan on noin 326 000 euroa. Ensi vuonna on valmistumassa osa alueesta, ja kokonaan valmista on vuonna 2024.
Koulun lähistölle on tulossa myös omana kokonaisuutenaan viisiväyläinen frisbeegolfrata. Jo entuudestaan koulun lähistöllä on ulkokuntosali, ja liikkumismahdollisuuksia tarjoavat myös uuden koulun liikuntasali ja kuntosali.
Tänä vuonna Avennon asuinalueen nurmikentälle on hankittu pesäpalloverkko, jossa voi harjoitella pallon lyömistä joko lukkarin ja lyöjän voimia tai itsekseenkin. Lisäksi kirjaston lainattaviin liikuntavälineisiin on hankittu maila, kolme räpylää ja palloja.
– Noin 1 700 asukkaan kunnaksi Jämijärven liikuntaolosuhteet ovat kunnossa, eikä liikkuminen jää niistä kiinni, sanoo Jämijärven vt. hyvinvointipäällikkö Teemu Huhtakangas.

Omaehtoinen liikkuminen tärkeintä

Hyvinvoinnin vahvistaminen on nostettu kunnan strategiassa tärkeäksi.
– Liikuntamahdollisuudet ovat kunnalle myös veto- ja pitovoimatekijöitä. Jo lasten ja nuorten olisi hyvä kasvaa liikunnalliseen elämäntapaan, jolloin tapa myös helpommin säilyy, ja heistä kasvaa jaksavia yhteiskunnan jäseniä. Suurin hikoilumäärä ei saisi tulla saunassa, vaan liikkuessa.
Pohdinnassa on parhaillaan myös, miten liikuntaneuvontaa voitaisiin järjestää sitä kaipaaville kuntalaisille. Sekin vaikuttaa, millaiseksi hyvinvointialueen rooli tarkentuu.
Kuntalaisille tehdyn hyvinvointikyselyn mukaan moni kaipaa ohjattua liikuntaa, mutta Huhtakankaan mukaan omaehtoinen liikunta on isoin juttu.
– Kunnan rooli on tarjota siihen paikat ja tarvittaessa auttaa alkuun. Ohjattu liikunta tukee omaehtoista liikuntaa, ja liikkua voi vaikka kaveriporukassakin.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 17.4.2024 09:00 Tilaajille

Jämijärven kunta haluaa kohentaa Jämijärven vesistön tilaa, ei lisätä turpeen ottoa Koninevalla

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 2.4.2024 07:00 Tilaajille

Seudun jokainen kunta keräsi viime vuonna muuttovoittoa – Hämeenkyrö nousi mairittelevalle listalle

JÄMIJÄRVI 31.3.2024 10:00 Tilaajille

Vastaus nuorisovaltuuston aloitteeseen: Cellarin nuorisotilalle ei toista ohjaaja

JÄMIJÄRVI 29.3.2024 10:00 Tilaajille

Markulahden veneenlaskupaikka ja puistojen kehittäminen olivat jämijärveläisten suosikit

JÄMIJÄRVI 27.3.2024 09:00 Tilaajille

Jämijärven uuden rehtorin rekrytointi alkaa ensi vuodenvaihteessa, Hannu Anttila hoitaa tehtävää kesään 2025