IKAALINEN 12.12.2022 13:45

Ikaalisissa pääsee jo hiihtämään vapaalla tyylillä, luistelujäät avautuvat pian

Liisa Raipala

Lumitalven tulo tuo iloa hiihtäjille, kun latujen pohjia on päästy ajamaan. Ikaalisissa latupohjat on ajettu keskustassa Kyrösjärven rantojen puistoalueelle ja Vatulassa sekä valaistuille lenkeille että Pirkan Uralle Vatulasta Ulvaanharjun kodalle.

Luistelutyylillä pääse jo hiihtämään, mutta perinteisen latu-uriin lunta on vielä liian vähän.
Keskustan latuja ajavan Harri Samuelssonin mukaan puistoalueella pääsee hiihtämään, mutta ladun kuntoa on syytä tarkkailla. Ladulla on huonompiakin kohtia, esimerkiksi kohdissa, joissa on sulan maan aikana tehty kaivuutöitä.
Viime talvena Ikaalisten urheilukentän ympäristöön tehtiin niin sanottu ensilumenlatu lumitykillä tehdystä lumesta, mutta Samuelssonin mukaan lumitykin käyttö on vielä pohdinnassa. Kaupungilla ei ole tykkilumen käsittelyyn tarvittavaa konetta, joten nyt seurataan, sataako lähiaikoina luonnonlunta riittävästi latuihin. Viime vuonna kylpylästä lainattiin latukone, jolla pystyy käsittelemään luonnonlunta kovempaa tykkilunta.
– Ei ole kieltoa, ettei lumitykkiä saisi käyttää sähkönsäästön vuoksi. Jos kone olisi ollut, varmasti olisi tykitetty, hän sanoo.
Vatulassa latuja tekevä Risto Tienari kertoo yrittäneensä tehdä myös perinteisen uria, mutta niistä kohdista tuli vielä hiekkaa ja käpyjä esiin.
– Luistelutyylillä voi hiihtää, kunhan ei mene hyvillä suksilla. Jospa tiistaiksi luvattu lumisade osuu tänne, ja lunta tulee kymmenen senttiä, Tienari sanoo.

Luistelukausi lähestyy

Ikaalisissa on reilu viikko sitten aloitettu luistelujäiden pohjustus Yhteiskoulun luona oleville kaukaloilla ja pesäpallokentän reunan vapaan luistelun alueella. Samuelsson mukaan toinen kaukalo ja vapaan luistelun alue saadaan lähiaikoina kuntoon, jos kova lumentulo ei hidasta jäiden tekoa.

Hakumäen kentän jäädytys puolestaan on tarkoitus aloittaa tällä viikolla.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 19.4.2024 15:40 Tilaajille

Nikulan sulkemista vastustava vetoomus keräsi lähes 630 allekirjoitusta – ”Yhteishenki on nyt vahva”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 17.4.2024 17:00 Tilaajille

Voimajohdon uusi ympäristöarviointi julki – Kuukausi aikaa kommentoida

IKAALINEN 16.4.2024 11:00 Tilaajille

Kadonneita kääpiösnautsereita ei ole löytynyt, mutta työ niiden etsimiseksi jatkuu

IKAALINEN 15.4.2024 15:57 Tilaajille

Ikaalisissa syttyi maastopalo pellolla – Pelastuslaitos sammutti nopeasti

IKAALINEN 12.4.2024 15:00 Tilaajille

Metsähallitus suunnittelee tuulivoima-aluetta Horhalanperälle Ikaalisiin ja Parkanoon – Voimaloita voisi tulla enimmillään yli 20