IKAALINEN 2.6.2022 13:00

Hyvinvointi alkaa hetkessä elämisestä – ikaalilainen Mira Rantanen toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti yrityksen

Nea Kilpinen

Tuulenvire viilentää auringon polttamaa ihoa, lintujen sinfonia soi täyteen lehteen kasvavissa koivuissa ja laineet liplattavat lempeästi laituria vasten.
Hetki on täydellinen. Tekisi mieli kaivaa kännykkä taskusta ja ottaa siitä kuva. Liikunnanopettaja ja yrittäjä Mira Rantanen kuitenkin varoittaa hetkien ohikiitävyydestä.
– Hetkiä on parempi tarkastella omilla aisteilla kuin älylaitteen ruudun läpi, hän toteaa.
Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja hyvinvointia edistävistä hetkistä innostunut Rantanen päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja perustaa oman yrityksen, Hetkiä in&outdoors.
– Yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi, kun suoritin työni ohella luonto- ja eräopintoja Karkun evankelisessa opistossa ja kirjoitin näyttönä liiketoimintasuunnitelman.
Inspiraatio yrityksen nimeen, logoon ja filosofiaan on lähtöisin ikaalilaisen gospel-yhtyeen, KLS:n, kappaleesta nimeltä ”Aurinko nousee”.
– Erityisesti kappaleen kohta ”tää hetki on yksin mun” puhutteli minua.

Erilaisia hetkiä

Hyvinvointi koostuu Rantasen mukaan liikkeen ja levon välisestä tasapainosta, ja sitä tulisi edistää nimenomaan hetkien kautta.
– Niitä löytyy joka puolelta ja kaikilla on niihin varaa, aikaa ja välineitä.
Toisille hyvinvointia edistävä hetki voi olla raskas kuntosalitreeni musiikki kuulokkeista pauhaten, toisille se voi tarkoittaa kirjan lukemista riippukeinussa.
Rantanen haluaa kannustaa kaikkia rohkeasti etsimään aikaa hetkille ja kokeilemaan erilaisia hetkiä. Hän muistuttaa, että jokaisella on varmasti aavistus siitä, mikä itselle sopii, tai ainakin siitä, mikä ei sovi.
Rantasen ajatuksena on tarjota esimerkiksi pitkien vaellusten sijaan virkistäviä ja voimaannuttavia hetkiä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Indoors-hetkien taustalla on liikunta- ja ryhmätuntien ohjaaminen, ja outdoors-hetket perustuvat eräopintoihin.
Koronasta harvemmin on mitään hyvää sanottavaa, mutta Rantanen on pandemialle kiitollinen siitä, että se omalla tavallaan palautti ihmisen takaisin luontoon.
– Kun maailma sulkeutui, ihmiset alkoivat suhtautua luontoon uudella tavalla, ja monelle luonnossa liikkumisesta tuli uusi tapa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 27.10.2022 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Jämijärvellä purettiin vanhoja tunnekuormia naputtelemalla – ”Selkäkivun taustalta saattaa löytyä lapsuuden pelottava kokemus”

IKAALINEN 17.8.2022 13:00 Tilaajille

Treenistudio Kammari liikuttaa ikaalilaisia – ”Liikunnan ei tarvitse olla välineurheilua”

JÄMIJÄRVI 13.8.2022 10:00 Tilaajille

Jämijärvi selvittää kuntalaistensa hyvinvoinnin tarpeita – mitä haluaisi nuoriso, millaista liikuntaa pitäisi järjestää?

JÄMIJÄRVI 27.6.2022 13:25 Tilaajille

Jämijärvellä halutaan tukea luontosuhdetta ja nuorten liikkumista

MIELIPIDE 19.1.2022 18:00 Tilaajille

Lukijalta: Hyvä mieli, terve elämä – "Iltapäivälehtien lööpit suoltavat sodan uhkaa, ilmastokriisiä, syövät, sepelvaltimotaudit vaanivat ja vievät juuri sinut hautaan, ellet muuta elintapojasi"