JÄMIJÄRVI 13.9.2021 11:00

Hiihtotunnelilla alkaa toinen kausi Jämin Jänteen hoidossa

Liisa Raipala

Jämin hiihtotunnelin syyssesonki on jälleen ovella. Virallisesti hiihtokausi alkaa lauantaina 25. syyskuuta, ja edeltävän perjantai-illan etkoilla 24. syyskuuta pääsee jo kokeilemaan latuja.

Alkamassa on toinen kausi, jona tunnelin asiakaspalvelun hoitaa hiihtoseura Jämin Jänne. Tunnelin jäädytyksen, lumetuksen ja latujen hoidon seura on hoitanutkin jo aiemmin.
Lipunmyynti on viime kauden tapaan tunnelin Lumikahvilassa. Monella hiihtäjällä on jo aikaisemmilta vuosilta käytössään sähköisen kulunvalvonnan tägi, johon voi ostaa hiihtokertoja verkkokaupassa. Sillä pääsee hiihtämään myös kahvilan aukiolojen ulkopuolella aamukuudesta iltayhdeksään.
– Eläkeläisiä on käynyt hiihtämässä jo ennen kuin kahvila aukeaa aamulla, ja iltaisinkin on käynyt hiihtäjiä, jotka eivät esimerkiksi töitten puolesta pääse aiemmin, kertoo Jänteen puheenjohtaja Asko Uurasjärvi.

Lumitalvet lisäävät hiihtointoa

Jäädyttämään tunnelia päästiin 2,5 viikkoa ennen kauden aloitusta, ja tilanne näytti jäädytyksen alettua Uurasjärven silmiin hyvältä. Lunta tuodaan tunneliin heti kun mahdollista, koska sen on hyvä ensin jonkin aikaa tiivistyä ennen latujen tekoa.

Nyt toiveissa on, että tunneliin saapuu hiihtokauttaan aloittavia hiihdon harrastajia.
– Viime talvena oli hyvin luonnonlunta ja ihmiset ovat ostaneet hiihtovälineitä niin paljon, etteivät maahantuojat saaneet niitä tarpeeksi tuotua maahan, eivätkä suksitehtaat saaneet niitä riittävästi tehtyä.
Uurasjärven mukaan tunnelille on tärkeää, että ihmiset pääsevät hiihtämään myös luonnonlumille. Näin ihmisten into hiihtämiseen pysyy yllä.
Hiihtotunnelissa viime kaudella sivakoineet aikuiset hiihtoharrastajat ovat palautteessaan toivoneet hiihtokoulua, ja Uurasjärven mukaan sellainen varmaankin myös järjestetään.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 24.9.2021 21:05 Tilaajille

Hiihtotunnelin avautumista oli odotettu

JÄMIJÄRVI 2.9.2021 13:00 Tilaajille

Kunta tukee hiihtotunnelia 60 000 eurolla

JÄMIJÄRVI 14.4.2021 11:32 Tilaajille

Talvisten talvien säilyminen on myös hiihtotunnelin elinehto