Mielipiteet 14.3.2022 06:00

Hämeenkyrön Seudun Maanpuolustusnaisten juhlistavat juhlavuottaan – ”Tällä hetkellä naisten vapaaehtoinen maanpuolustustyö on erityisen kiinnostuksen kohteena”

Hämeenkyrön Seudun Maanpuolustusnaiset viettävät tänä vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan ja juhlivat sitä toiminnan merkeissä. Maanpuolustusnaisten juuret ovat Hämeenkyrön Reservin Upseerien Naisissa, joka perustettiin aikakirjojen mukaan 1962.

Seuraavassa ote pöytäkirjasta: ”Naisjaosto perustettiin Kyröskosken Koskilinnassa pide­tyssä kokouksessa 25.4.1962, jonne oli saapunut 18 naistoiminnasta kiinnostunutta rouvaa. Rouvat oli kut­suttu paikalle Reserviupseerikerhon sihteerin kutsumana. Todettiin, että kokous oli laillisesti kokoon kutsuttu pientä myöhästymistä lukuun ottamatta, joka kutsun lä­hettäjälle suotiin anteeksi. Naisjaoston ensimmäinen puheenjohtaja oli rouva Laila Tuomainen. Perustamiskokouksessa yksimielisesti päätettiin työskennellä upseerikerhon hyväksi ja maanpuolustushengen lu­jittamiseksi.”

Arvot yhdistävät

Vuoteen 2013 saakka yhdistys toimi Hämeenkyrön Reservin Upseerien Naiset ry:nä ja teki nimenmuutospäätöksen vuonna 2014 rekisteröitymällä Hämeenkyrön Seudun Maanpuolustusnaiset ry:ksi. Samalla hyväksyttiin uudet säännöt yhdistykselle.
Yhdistystoiminta on ollut aaltoilevaa ja ajanmukaista. Tällä hetkellä naisten vapaaehtoinen maanpuolustustyö on erityisen kiinnostuksen kohteena vallitsevan tilanteen vuoksi. Naiset haluavat tietoa ja koulutusta.
Maanpuolustusnaisia yhdistää arvot: isänmaan rakkaus, osaava toimija ja yhdessä ilolla. Yhdistyksessämme samanhenkiset kohtaavat ja järjestävät monenlaista toimintaa. Jäsenemme toimivat muun muassa aktiivisesti kokonaisturvallisuuskoulutuksen parissa – niin osallistujina kuin organisoijina.
Toimintamme on puolueisiin sitoutumatonta ja jäsenyys ei edellytä asepalveluksen suorittamista. Liittomme läheiset yhteistyökumppanit ovat Maanpuolustuskoulutus MPK ja Naisten Valmiusliitto.
Jäsenemme osallistuvat aktiivisesti erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Yhdistyksemme ja liittomme tavoitteena on lisätä naisten maanpuolustustahtoa ja vahvistaa jäsenten henkistä ja fyysistä kuntoa. Liittomme edistää turvallisuus- ja varautumistaitojen koulutusta ja kannustaa naisia kouluttautumaan arjen häiriötilanteisiin ja poikkeusolojen tehtäviin.

Jäseniä noin 40

Hämeenkyrön Seudun Maanpuolustusnaisten puheenjohtajana toimii Tiina Lindi-Mokkila ja yhdistyksemme entinen, pitkäaikainen puheenjohtaja Elina Paukkunen toimii Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan piiri ry:n puheenjohtajana.
Yhdistys on toiminut aktiivisesti innostaen jäseniään vastuunkantoon ja yhdessä tekemiseen. Yhdistyksen tämän vuoden toimintakalenteriin kuuluu muun muassa erilaisia koulutuksia Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n ja Naisten Valmiusliiton kautta, retkiä, liittopäivät Tampereella, kunniakäynnit sankaripaadella yhdessä muiden maanpuolustusjärjestöjen kanssa, erilaiset liikuntatapahtumat, jäsentapaamiset erilaisilla teemoilla, itsenäisyyspäivän juhlalounas.
Jäseniä tällä hetkellä yhdistyksellä on vajaa 40 ja jäsenkehitys on ilahduttavan positiivinen. Jäseniä yhdistyksessä on pääasiassa Hämeenkyröstä, mutta myös naapurikunnista, joissa ei ole vastaavaa yhdistystä.
Yhdistyksen ovet ovat avoinna kaikille toiminnasta kiinnostuneille naisille.
Yhdistys juhlii 60-vuotista maanpuolustustyötään kaikille hämeenkyröläisille ja yhdistyksen jäsenille ilmaisella juhlakonsertilla Hämeenkyrön kirkossa lauantaina 23. huhtikuuta kello 15. Isänmaallisesta musiikista vastaa Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n Hämeen Soittokunta, johon kuuluu reilut 20 soittajaa.

Elina Paukkunen
Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan piirin puheenjohtaja

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipiteet 9.6.2022 04:00 Tilaajille

Lukijan kuva: Puolustusvoimain lippujuhlan päivän juhlallisuuksia vietettiin Hämeenkyrössä – sankarihaudoille laskettiin seppele