JÄMIJÄRVI 13.9.2022 08:30

Hämeenkankaalla tutustutaan laavuihin lauantain Laavujen kierroksella, mukana Varalan urheiluopiston opiskelijoita

Liisa Raipala

Hämeenkankaan reitteihin, laavuihin ja kotiin voi tutustua Laavujen kierroksella, joita järjestetään kahtena syksyviikonloppuna.

Jämillä kierretään laavuja lauantaina 18. syyskuuta kello 11–14, ja kohteina ovat Elämyskota, Niinikota ja Koivistonharjun laavu. Päivä on suunniteltu kävelypainotteiseksi. Kulkea voi Pirkan uraa pitkin, ja Koivistonharjulle pääsee Koivistonkierrosta myöten. Tapahtuma on tarkoitettu monentasoisille liikkujille, ja kohteisiin pääsee myös autolla.
Päivän aikana Varalan urheiluopiston opiskelijat järjestävät taukopaikoilla ohjelmaa, ja paikalliset järjestöt pitävät puffettia. Tulossa on esimerkiksi narulla tasapainoilua, heittopisteitä ja kasvomaalausta.
Tapahtumaa järjestää Jämijärven kunta yhdessä Varalan urheiluopiston, paikallisten yhdistysten ja Kankaanpään kaupungin kanssa.
– Varalan urheiluopisto on reilun tunnin matkan päässä, ja yhteistyötä heidän kanssan pitää vahvistaa. He voisivat olla tapahtumissa apuna, ja heidän kanssaan on myös keskusteltu liikuntaneuvonnan järjestämistä. Sitä voisi tarjota myös etänä. Opiskelijat ovat olleet innokkaina mukana, ja heille tällainen työelämäyhteistyö on tärkeää, sanoo Jämijärven vt. hyvinvointipäällikkö Teemu Huhtakangas.
Lauantaina lokakuun 1. päivänä kello 11–14 on vuorossa pyöräilypainotteinen retkipäivä Kankaanpään puolella Hämeenkangasta, ja kohteina ovat Viidentienristeys, Kuninkaanlähde ja Ruskalaavu.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 2.2.2023 13:00 Tilaajille

Geopark halutaan vielä paremmin näkyville, Jämille mietitään alueesta kertovaa näyttelyä

JÄMIJÄRVI 1.2.2023 08:00 Tilaajille

Golfata voi talvellakin ja tavallista rennommin – Jämillä talvigolfia on pelattu 20 vuotta

JÄMIJÄRVI 16.12.2022 13:00 Tilaajille

Hiihtotunnelissa varaudutaan ensi kauteen ja lunta tykitetään, päätös aukiolosta tehdään myöhemmin

JÄMIJÄRVI 25.10.2022 08:30 Tilaajille

Reilut 600 suunnistuksen ystävää haki rasteja Jämillä – miesten voittaja haaveilee muuallekin samanlaisia maastoja

JÄMIJÄRVI 19.9.2022 20:00 Tilaajille

Jämillä elvytetään kasvupaikaltaan tarkkojen paahdelajien kantoja - viime viikolla lentokentän alueelle istutettiin erittäin uhanalaisen hietaneilikan taimia