Mielipiteet 21.5.2021 16:00

Ehdokkaalta: Toivolansaarta pitää vaalia

Vuonna 2009 muutin Ikaalisiin, josta myös isoisäni Vihtori oli kotoisin. Ikaalinen voisi Tampereen tavoin olla vetovoimainen kaupunki. Vetovoimaisuutta lisää se, että Ikaalisten kylpylä sai paikalliset omistajat, joka taas toimii katapulttina ja siten edistää muita uusia hankkeita.
Ikaalisissa Wanha kauppala, Toivolansaari, Kyrösjärven alue sekä kylien erilaiset kohteet ovat tutustumisen arvoisia. Ikaalisiin tarvitaan uusia yrityksiä, jotka taas tarvitsevat työntekijöitä. Työpaikat tuovat uusia asukkaita, lapsia ja mahdollisesti paluumuuttajina vanhempia ihmisiä, jotka tuovat myös tuloja menojen lisäksi. Soten pitäisi säilyä Ikaalisilla, eikä mennä maakunnalle.
UutisOivasta luin 29.4.2021 Liisa Raipalan kirjoittaman artikkelin Toivolansaaren ulkomuseo on palanen mennyttä aikaa. Lainaan osia Liisa Raipalan kirjoituksesta. Sain myös Ikaalinen-Seuralta tietoja. Toivolansaaren ulkomuseoalue on ollut Ikaalinen-Seuran hallussa 1950-luvun alkupuolelta saakka. Alueella on punainen 1800-luvun aitta, harmaa kala-aitta 1700/1800-luvun vaihteesta, sekä paattilato, jossa säilytetään kahta kirkkovenettä, joista uudempi on vuonna 1985 valmistunut Pihka. Ikaalisissa on pitkä kirkkoveneperinne, jota pitäisi elvyttää. Ulkomuseon aluetta pitää laajentaa, jolloin alueelle voitaisiin saada täydellinen 1800-luvun ikaalilainen maatalon pihapiiri. Ulkomuseo kuuluu Toivolansaareen ja museotoimintaan pitää löytää osaajia ja tekeviä käsiä. Ikaalisten kaupungin taholta olisi toivottavaa saada apua, jonka avulla voidaan pelastaa ikaalilaista historiaa.
Toivolansaaressa pitää säilyttää Valkoinen talo ja kunnostaa/laajentaa ”vanhainkoti” sairaille ja ikäihmisille. He ovat sen ansainneet.
Toivolansaari on Ikaalisten helmi, jota pitää vaalia. Jos jotakin alueesta myytäisiin, raha ei koskaan korvaisi menetystä. Voisi sanoa, että raha tuli ja meni. Näistä asioista kannan huolta ja haluaisin olla vaikuttamassa kaupunkimme asioihin. Ikaalisiin kaivataan päätöksen tekemiseen rohkeutta, luovuutta ja kuntarajat ylittävää yhteistyötä.

Auli Ranta
kuntavaaliehdokas, nkokoomus
Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipiteet 7.6.2021 15:30 Tilaajille

Ehdokkaalta: Avoimuutta, yhteistyötä koko Ikaalisten hyväksi

Mielipiteet 4.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Oikeutta ja tasa-arvoa ympäristönsuojeluun

Mielipiteet 3.6.2021 18:00 Tilaajille

Miksi äänestää nuorta?

Mielipiteet 3.6.2021 13:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Perheet keskiöön

Mielipiteet 3.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Minun Ikaalinen