Mielipiteet 20.5.2021 12:00

Ehdokkaalta: Kuntalaisten liikuntahalli

Liikuntahalliprojekti keskustassa etenee hyvää vauhtia. Moni kuntalainen seuraa rakennusprojektia, ja miettii omia mahdollisuuksiaan päästä liikuntaharrastuksen pariin uuden hallin katon alle.
Nykyisessä taloustilanteessa eurot ovat tiukilla, ja tulevien päättäjien on mietittävä mitä palveluita kuntalaisille voidaan tarjota, ja minkälaisilla sijoituksilla saamme parhaan vasteen tulevaisuudessa.
Suurinta osaa pitkäaikaissairauksia sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksia voitaisiin ehkäistä mm riittävällä liikunnalla. Kaikilla kuntalaisilla ei kuitenkaan ole taloudellisia mahdollisuuksia esimerkiksi säännölliseen kuntosaliharjoitteluun.
Uuden liikuntahallin myötä voisimme Ikaalisissa kokeilla myös uutta tapaa kannustaa kuntalaisia liikkumiseen siten, että ottaisimme käyttöön ilmaisia kuntosalivuoroja, joita voisi jokainen kuntalainen halutessaan varata kaupungilta. Tämä mahdollistaisi kaikkien halukkaiden pääsyn kuntosalille, ja yhteistyöllä terveydenhuollon kanssa olisi mahdollista järjestää fysioterapeutin ohjaus yksilöllisiin harjotteisiin. Tämä voitaisiin toteuttaa esimerkiksi kunnallisen terveystarkastusrutiinin ohella siten, että kynnys omatoimiseen kunnon ja virkeyden ylläpitämiseen madallettaisiin kaikille mahdolliseksi.
Järkevän käytännön rakentamiseksi voisimme ottaa mallia muualta - esimerkiksi Lapinlahdella ilmaiset liikuntapalvelut ovat nostaneet kuntalaisten aktiivisuutta huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Luotan, että paikallisin voimin saamme yhdessä luotua ikaalilaisia parhaiten palvelevan kokonaisuuden tulevan liikuntahallimme potentiaalin valjastamiseksi.

Hanna Vilppo
kuntavaaliehdokas, KD
Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipiteet 7.6.2021 15:30 Tilaajille

Ehdokkaalta: Avoimuutta, yhteistyötä koko Ikaalisten hyväksi

Mielipiteet 4.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Oikeutta ja tasa-arvoa ympäristönsuojeluun

Mielipiteet 3.6.2021 18:00 Tilaajille

Miksi äänestää nuorta?

Mielipiteet 3.6.2021 13:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Perheet keskiöön

Mielipiteet 3.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Minun Ikaalinen