Mielipiteet 20.5.2021 18:00

Ehdokkaalta: Aika(a) ajaa yhteisiä asioita

Joku ihmettelee, miksi minä, Eläke-Ukko, on asettunut ehdokkaaksi. Eikö sen aika ole jo ohi? Päinvastoin. Olen aktiivinen, halusin tai en, en voi vierestä katsoa, miten asioita nykymenossa hoidetaan.
Toimin luonnonsuojeluliitossa eri tehtävissä yli 20 vuotta. Sinä aikana tutustuin myös kaavoitusasioihin. Jossain vaiheessa kunnissa keksittiin kaavoittaa ökytontteja kunnan keskustaan puistoon. Puistot uhraamalla houkuteltaisiin formula-kuskeja ja muita miljardöörejä muuttamaan kuntaan, jota kautta verotulot kasvaisivat. Tästä on nyt reilut 15 vuotta ja sille voi jopa hymähtää. Sääli vain, että muutamat kunnat menivät halpaan ja kaavoittivat keskeiset viheralueensa.
Toivolansaari on keskeinen alue, jota ei saa uhrata rakentamiselle. Sen leirintäalue on ainutlaatuinen helmi Ikaalisten keskustassa. Myös vanhainkodille paikka on mitä auvoisin. Niitylle voi toki tuoda liikuntavälineitä, rakentaa lapsille leikkipaikka ja perustaa vuokrattavia ryhmäviljelypalstoja.
Raakku eli jokihelmisimpukka on lailla rauhoitettu. Rauhoitetaan me Ikaalisten helmi, Toivolansaari, rakentamiselta.
Olin projektipäällikkönä Ekokumppanit Oy:ssä. Ideoin erilaisia tapahtumia ja kampanjoita sekä hoidin viestintää. Suurin saavutukseni on Lielahdessa toimiva Nextiili, joka työllistää vuodessa 100 vaikeasti työllistyvää henkilöä. Sinne tuodaan vuodessa 250 000 kiloa tekstiileitä, jotka ohjataan mahdollisuuksien mukaan hyötykäyttöön.
Kätilöin Nextiilin, Pirkanmaan kierrätys- ja työtoiminta hoiti käytännön työn, Tampereen kaupunki avusti ja viestintä kaupunkilehti Moron kanssa.
Minulla on edelleen toimivat suhteet useaan tahoon. Sisäpiirin tietona voin kertoa, että esimerkiksi tekstiilirintamalla tapahtuu paljon seuraavan neljän vuoden aikana. Tapahtuisiko Ikaalisissa?
Hommasin tänne aikoinaan lintutornin Leppäkosken Sähkön, K-kaupan Markun, Pirkanmaan ympäristökeskuksen, Ikaalisten Luonnon, Jokisen Teijon ja talkooväen kanssa. Yhteistyössä on voimaa.

Harri Helin
kuntavaaliehdokas, vihreät
Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipiteet 7.6.2021 15:30 Tilaajille

Ehdokkaalta: Avoimuutta, yhteistyötä koko Ikaalisten hyväksi

Mielipiteet 4.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Oikeutta ja tasa-arvoa ympäristönsuojeluun

Mielipiteet 3.6.2021 18:00 Tilaajille

Miksi äänestää nuorta?

Mielipiteet 3.6.2021 13:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Perheet keskiöön

Mielipiteet 3.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Minun Ikaalinen