Kaupallinen artikkeli 13.9.2023 00:00

Anna ammattilaisen myydä metsäkiinteistösi


Metsäkiinteistön ylläpito voi joskus käydä henkisesti tai fyysisesti niin työlääksi, että kannattaa harkita siitä luopumista. Mainion avun metsäomaisuudesta luopumiseen liittyvistä vaihtoehdoista saat Suomen Metsät Kuntoon -asiantuntijoilta.

- Metsätilan myynti onnistuu vaivattomasti palveluitamme käyttäen. Tyypillisimmin pienemmät tilat menevät yksityisille ostajille, keskisuuret metsäsijoittamiseen keskittyneille ammattilaisille ja suurimmat kokonaisuudet metsärahastoille tai muille sijoitusyhtiöille, metsäasiantuntija Mirva Salo Suomen Metsät Kuntoon -yhtiöstä sanoo.

- Ammattilainen näkee maastokatselmuksen aikana sellaistakin, jota omistaja ei välttämättä huomaa. Osataan ottaa huomioon puuston kunto, mahdolliset metsälakikohteet ja muut metsän arvoon vaikuttavat positiiviset ja negatiiviset tekijät. Hinta-arviosta tulee näin realistisempi.

Pirkanmaan alueella toimivan kiinteistövälittäjän Salon mukaan metsätilojen markkinahinnat ovat viime vuosina nousseet. Korkea hintataso on yhä havaittavissa. Tämän on taannut virkeä kysyntä niin yksityisten kuin institutionaalistenkin ostajien joukossa. Hintaan vaikuttaa puuston arvon lisäksi metsätilan pinta-ala, sijainti, saavutettavuus, luontoarvot sekä puuston kehitysluokat ja kasvukunto.

- Noin 5–15 hehtaarin metsätilat ovat nyt kovin kysyttyjä. Ostajaehdokkaita on runsaasti, ja suoria ostotarjouksiakin varmasti tulee. Suorien tarjousten hyväksymisessä on syytä käyttää harkintaa, koska ne ovat harvoin markkinoiden parhaita tarjouksia, Salo muistuttaa.

Viisainta onkin päättää kaupoista vasta asiantuntijan toteuttaman tarjouskilpailun perusteella. Välityspalkkionkin huomioon ottaen kaupasta myyjälle käteen jäävä summa voi olla tarjouskilpailun jälkeen huomattavasti suurempi kuin yhden satunnaisen tarjouksen hyväksymisen kautta toteutetussa kaupassa.

Ammattimaisesti toimiva kiinteistövälitysorganisaatio huolehtii kaupan alusta loppuun. Ennen välityssopimuksen allekirjoittamista Suomen Metsät Kuntoon laatii ajantasaisen arvion tilan markkina-arvosta. Kohdetta markkinoidaan monipuolisesti ja näyttävästi. Asiakirjat valmistellaan ja kaupantekotilaisuus järjestetään satojen tilakauppojen kokemuksella.

- Välittäjän ei tarvitse aina olla paikkakuntalainen. Metsä on metsää, ja asiantuntijaverkostomme on laaja. Palvelut kannattaa aina kilpailuttaa, myös välitysliikkeet, jotta kaupat saadaan toteutetuksi parhaalla mahdollisella tavalla, Salo toteaa.

Kun mietit metsäkohteen myyntiä, ota rohkeasti yhteyttä Suomen Metsät Kuntoon -organisaatioon puhelimitse tai internetin kautta. Nettiviesteihin vastataan viimeistään kolmen vuorokauden kuluttua. Parhaimmillaan yhteydenotosta metsäkauppojen toteutumiseen ehtii kulua aikaa vain noin kuukausi.

Suomen Metsät Kuntoon tarjoaa metsäkiinteistövälityksen lisäksi muun muassa puukauppaan ja metsänhoitoon liittyviä palveluita.

Suomen Metsät Kuntoon

Eteläinen Suomi
Sellukatu 5 A 21, 33400 Tampere
Puh. 050 592 9257
mirva.salo@metsatkuntoon.fi
www.metsatkuntoon.fi

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 8.9.2023 08:00 Tilaajille

Jämijärven kunnanhallitus: Kunnassa tarvitaan saumatonta yhteistyötä ja lautakuntia pyritään kuulemaan paremmin

JÄMIJÄRVI 31.8.2023 12:00 Tilaajille

Aloite: Jämijärveläisten mielipiteitä pitää kuulla, kun kunta suunnittelee säästötoimia

JÄMIJÄRVI 28.8.2023 15:00 Tilaajille

Jämijärvi jatkaa geoparkin rahoittajana – yhteistyötä voisi tehdä aktiivisemminkin

JÄMIJÄRVI 27.8.2023 10:00 Tilaajille

Jämijärvi myy pois yhteiskäyttöä varten hankitun henkilöauton – selkeää mallia käytölle ei keksitty

JÄMIJÄRVI 25.8.2023 18:00 Tilaajille

Sudet tappoivat koiran lähellä Jämijärven rajaa