HÄMEENKYRÖ 12.1.2022 13:00

Äänestämään pyrittiin Kyröskoskella jo ennen ovien avautumista

Sakari Ilomäki

Aluevaalien ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä alkoi lupaavan vilkkaasti Kosken Sykkeellä Kyröskoskella. Ensimmäinen äänestäjä saapui paikalle pian kello kymmenen jälkeen, jolloin äänestuspaikan valmistelut olivat vielä kesken ja hänet jouduttiin käännyttämään pois.

Ennakkoäänestyspaikan avautuessa yhdeltätoista äänestämään saapui Jorma Kaperi.
– Päätös näissä vaaleissa äänestämisestä ei ollut mitenkään varmaa. Oman ehdokkaani äänestysnumeronkin löysin vasta täältä äänestyskopista, Kaperi kertoo.
Ensimmäisenä Kyröskosken äänestyspaikalla äänestänyt Kaperi moittii kampanjoinnin puutetta ja sitä, ettei ole päässyt keskustelamaan ehdokkaiden kanssa. Hänellä olisi ollut paljonkin keskusteltavaa ja kysyttävää erityisesti omaishoidosta, josta Kaperilla on yli kymmenen vuoden omakohtainen kokemus.
Pian yhdentoista jälkeen äänestämään saapui Hannele Hietanen. Hänelle äänestyspäätös oli helppo sekä itse äänestämisen että ehdokkaan valinnan suhteen.
– Olen toki seurannut sote-uudistuksen käänteitä alusta saakka aiemman työnikin vuoksi, joten aluevaalien teemat eivät tunnu vierailta, Hietanen sanoo.
Koronarajoitusten vuoksi kampanjatilaisuuksia ei ole ollut, ja Hietanenkin kertoo vaalien näkyneen lähinnä mediassa ja torin perinteisissä vaalijulisteissa.
– Olisi ollut mukava tavata ehdokkaita kasvotusten ja keskustella, vaikka oman ehdokkaan valinta olikin näissä vaaleissa helppoa.
Eläkkeellä oleva sosiaalialan ammattilainen hymyilee kysymykselle, onko sosiaalipuoli jäänyt vaalikeskustelussa terveydenhoidon varjoon.
– Niinhän se on aina ennenkin ollut, Hietanen toteaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 18.1.2022 09:07 Tilaajille

Aluevaalit: Tänään on viimeinen mahdollisuus äänestää ennakkoon

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 17.1.2022 13:00 Tilaajille

Aluevaalit: Ikaalisissa on äänestetty ennakkoon reippaasti, Hämeenkyrö jää vieläkin jälkeen

OIVASEUTU 17.1.2022 06:00 Tilaajille

Aluevaalit: Etkö tiedä ketä äänestäisit? Katso kaikki seudun ehdokkaiden esittelyt!

MIELIPIDE 15.1.2022 12:00 Tilaajille

Lukijalta: Tukea mielen hyvinvointiin! – ”Opeta ikääntynyt äitisi, isäsi tai mummosi, pappasi käyttämään WhatsAppia ja Instagramia.”

Mielipiteet 14.1.2022 12:00 Tilaajille

Lukijalta: Terveyden ja hyvinvoinnin puolesta – "Nyt on aika aktivoitua!"