JÄMIJÄRVI 5.6.2022 18:00

7-vuotias Jessica Lehtiniemi haaveilee rallikuskin urasta – nuori kuski kilpailee tänä kesänä Crosskart SM-sarjan miniluokassa

Nea Kilpinen

7-vuotias Jessica Lehtiniemi ei pelkää vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Hän aloitti moottoriurheiluharrastuksen 5-vuotiaana Kankaanpään Urheiluautoilijoiden viikottaisessa karting-kerhossa.
Autohulluus kulkee kuitenkin myös verenperintönä. Isä Jorma Lehtiniemi on itsekin moottoriurheilun ystävä.
– Tytär on ollut ihan pienestä pitäen mukana näissä rallitouhuissa ja viettänyt nuoreen ikäänsä nähden lukuisia tunteja auton ratissa, hän muistelee.
Nuorempi Lehtiniemi kertookin saaneensa inspiraatiota karting-harrastukselleen nimenomaan katselemalla muiden ajamista.
Kysyttäessä karting-auton ajamisen haastavuudesta, vastaus tulee saman tien napakasti: ei se ole vaikeaa.
– Eihän siinä tarvitse kuin painaa kaasua ja vääntää rattia, Lehtiniemi toteaa olkiaan kohauttaen.

Karting monelle ensikosketus

Karting on monelle lapselle ja nuorelle ensikosketus moottoriurheiluun maailmaan, sillä sen parissa opitaan perusasioita ja luodaan suhteita uusiin, samanhenkisiin ihmisiin.
Rallikuskin ammatista haaveileva Lehtiniemi kilpailee tänä kesänä Crosskart SM -sarjan miniluokassa, jossa on viisi osakilpailua.
Crosskartingia ja kartingia eli mikroautoilua ei pidä sekoittaa keskenään, vaikka niiden välillä ei ole kuin hiuksenhienoja eroja.
Isä Lehtiniemi kertoo, että crosskarting-autoilla voi ajaa ja kisata myös talvella toisin kuin karting-autoilla. Mieluista harrastusta ei siis tarvitse laittaa jäihin huonon kelin tai vuodenajan vuoksi.
Kilpailuissa pärjäämisessä avainasemassa on nuoremman Lehtiniemen mukaan hyvähermoisuus ja kaasujalan kurissa pitäminen.
– Ei saa panikoida tai ajaa liian lujaa, muuten menee kisa pilalle, hän selittää.
Muille harrastuksille tulevaisuuden tähdellä ei riitä aikaa eikä mielenkiintoa. Lehtiniemi kertoo viettävänsä ratin takana aikaa "tosi, tosi, tosi paljon".
Auton korjaaminen ei ole yhtä kiinnostavaa kuin autolla ajaminen, ja menopelin huolto jääkin usein isän vastuulle. Silloin tällöin Jessica Lehtiniemi on kuitenkin mukana auttamassa ja oppimassa myös huoltohommia.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 31.8.2022 09:00 Tilaajille

Hurjan ilmalennon kokenut Eemeli Koivisto jahtaa finaalipaikkaa kartingin MM-kisoissa – ”Putosin selälleni, siinä liukuessa haalari kului puhki”

HÄMEENKYRÖ 12.12.2021 10:00 Tilaajille

Akseli Hakala ajoi kartingin juniorimestariksi ja haaveilee formula ykkösistä

HÄMEENKYRÖ 13.11.2021 14:00 Tilaajille

Eemeli Koivisto sai lisää vauhtia ja se näkyi Suomessa ja EM-radoilla