Älä hävitä vanhoja kuvia!

mielipidekirjoitus pirkanmaa hämeenkyrö ikaalinen jämijärvi viljakkala

 

 

Myös ennen vanhaan jaettiin kuvia. Valokuvasta saatettiin teettää kymmeniä kopioita, joita lähetettiin sukulaisille ja ystäville.

Vaikka et itse tunnistaisikaan vanhan kuvan henkilöitä, jollain toisella saattaa olla sama kuva ja kuvan henkilöiden nimitiedot. Nykypäivänä sosiaalisen median aikakaudella saattaa puuttuva nimi löytyä helpostikin.

Vanhojen kuvien hävittämiseen ei pidä yllyttää. Ikävin minulle sattunut tapahtuma oli se, kun iäkkäällä tuttavallani olleet toistasataa yli satavuotiasta kuvaa heitettiin pois, kun hän joutui kuntonsa heikkenemisen vuoksi muuttamaan hoivakotiin. Vain muutaman kuvan olin ehtinyt skannata digitaaliseen muotoon.

Kadonneista kuvista olisi ollut mahdollista tunnistaa niin suvun jäseniä kuin hienoja historikuvia Kyröskoskelta.

Näiden muutamien säästyneiden kuvien avulla olen saanut moneen muuhun kuvaan henkilöille nimiä. Tässä katosi arvokas kuvakokoelma ja Kyröskosken paikallishistoriaa.

Jos et halua säilyttää vanhoja mustavalkokuviasi, voin ottaa ne vastaan. Ehkäpä kuvien tuntemattomille henkilöillekin löytyy nimet.

 

Tapani Ekstam

 

Lähetä oma mielipiteesi UutisOivan sivuille! Ota meihin yhteyttä sähköpostitse toimitus@oivaseutu.fi tai lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti numeroon 044 082 0040.